Prečo si zaobstarať automatické dvierka na kurín

Premýšľate, či kúpiť automatické otváranie a zatváranie kurína? Pokiaľ sa nemôžete rozhodnúť, či pre Vás budú automatické dvierka na kurín vhodné a prípadne aké vybrať, potom pokračujte v čítaní. Popíšeme si, ako automatické zatváranie a otváranie kurína funguje a aké sú jeho hlavné výhody.

Základný princíp automatického zatvárania a otvárania kurína

Automatické dvierka na kurín sú systém, ktorý automatizuje procesy zatvárania a otvárania kurína. Ide o technológiu, ktorá umožňuje nastaviť presnú dennú dobu, kedy sa kurín pre sliepky otvára a kedy zatvára. Niektoré modely majú fotocitlivé senzory, ktoré sa orientujú podľa vonkajších svetelných podmienok, teda spúšťajú otváranie dvierok za svitania a zatváranie dverí za súmraku.

 

Prečo si kúpiť automatické dvierka na kurín

Automatické zatváranie a otváranie kurína pomáha riešiť chovateľom rôzne problémy alebo im aspoň značne zjednodušuje prácu na začiatku a na konci dňa. V čom sú najväčšie výhody samozatváracích dvierok?

1. Nemusíte skoro ráno vstávať a večer myslieť na zatváranie kurína

Jednou z hlavných výhod je celkom iste to, že sa nemusíte skoro ráno pred prácou ponáhľať, aby ste stihli otvoriť kurnín pre sliepky. Naopak cez víkend si môžete pokojne bez výčitiek prispať. Nehľadiac na to, že nie vždy je pekné počasie, v ktorom sa nám chce vybiehať von. Rovnako večer nemusíte myslieť na to, že už je čas zavrieť sliepky a pokojne sa môžete zdržať dlhšie mimo domova.

2. Môžete odísť na víkend alebo na dovolenku

Pokiaľ chcete čas od času odísť na víkend preč, aby ste si dopriali zaslúžený odpočinok, potom pre Vás budú automatické dvierka na kurín ideálne. Nemusíte úlohovať susedov, kamarátov alebo rodinných príslušníkov, aby sa o Vaše sliepky starali. Pokiaľ im poskytnete dostatok vody a kŕmenia, o automatické otváranie a zatváranie kurína sa dvierka postarajú samé.

3. Ochrana sliepok pred predátormi

Automatické dvierka na kurín sú tiež perfektnou možnosťou, ako ochrániť sliepky pred kunou, líškou alebo lasičkou. Títo predátori obvykle útočia od súmraku do svitania a zriedkakedy zaútočia na sliepky počas dňa. Pokiaľ však budete mať automatické dvierka na kurín, ktoré sa vždy sama včas uzavrú, potom sa týchto predátorov nemusíte obávať. Pre naozaj najúčinnejšiu ochranu sliepok pred kunou, líškou alebo lasičkou si môžete kurín pre sliepky vybaviť ešte bezpečnostnými samozamykacími dvierkami. Tieto dvierka napojené na automatické zatváranie a otváranie kurína sa po spustení automaticky pevne uzamknú. Tento systém znemožňuje predátorom, aby si dvierka nadvihli, a tak budú sliepky v kurníku v úplnom bezpečie.

Zhrnuté podčiarknuté

Automatické zatváranie a otváranie kurína Vám teda prinesie predovšetkým pokoj a väčšiu slobodu pri chove sliepok. Nebudete sa už musieť obmedzovať a upravovať svoje aktivity a voľný čas podľa svojej hydiny. Táto technológia vám značne uľahčí prácu a pomôže nielen pravidelne a samostatnejšie obhospodarovať kurín, ale aj minimalizovať rizikové faktory pre hydinu. Automatické dvierka je navyše možné inštalovať do akéhokoľvek typu kurína, takže s ohľadom na ďalšie výhody a benefity, je to určite investícia na zváženie. Pokiaľ si nie ste istí, ktorý typ automatických dvierok pre Vás bude ideálny, môžete si prečítať porovnanie jednotlivých modelov v tomto článku: Automatické zatváranie a otváranie kurína.


SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?