Automatické zatváranie a otváranie kurína

Už nechcete ráno vstávať so sliepkami a večer myslieť na to, či ste ich dobre zavreli, aby na sliepke nemohla kuna alebo lasička? Potom bude stačiť zaobstarať si automatické otváranie a zatváranie kurína. Automatické dvierka na kurín Vám umožnia pokojne odísť na víkend preč bez toho, aby ste sa museli o svoju hydinu obávať. Ako ale zistiť, ktoré samootváracie dvierka na kurín budú pre Vás tie najvhodnejšie?
Automaticke zatvaranie kurina

Ako automatické otváranie a zatváranie kurína funguje?

Automatické zatváranie a otváranie kurína spravidla funguje buď na princípe časovača alebo svetelného senzora. U niektorých modelov je dokonca možné tieto dva princípy kombinovať.

  • Časovač – pri automatickom zatváraní a otváraní kurína s časovačom si iba nastavíte presné časy, kedy chcete, aby sa dvierka kurína otvárali a kedy zatvárali. Otvárač kurína sa potom týmito časmi riadi a teda ráno dvierka kurína v nastavený čas otvorí a večer zase uzavrie.
  • Svetelný senzor – samootváracie dvierka na kurín vybavené svetelným senzorom, pracujú na princípe snímania hladiny osvetlenia. V praxi to znamená, že so svitaním sa dvierka otvoria a večer pri súmraku sa zase uzavrú. 

Aké sú možnosti pri výbere automatického zatvárania kurína

Okrem vyššie zmienených funkcií môžete automatické dvierka na kurín tiež vyberať podľa toho, či chcete kompletný systém vrátane bezpečnostných dvierok, alebo Vám postačí iba jednotka automatického zatvárania a otvárania kurína, ktorú pripojíte na vaše existujúce dvierka. Pokiaľ sa zariadenie chystáte pripojiť na vaše ťažké drevené dvierka v kuríne, potom si najprv overte, akú veľkú hmotnosť je schopný motor v jednotke zdvihnúť. Ďalšími kritériami výberu môže byť aj to, či sú automatické dvierka na kurín napájané na batérie alebo priamo zo siete káblom.

Porovnanie automatického otvárania a zatvárania kurína

Aby bolo vyberanie a porovnávanie automatických dvierok na kurín čo najjednoduchšie, znázornili sme Vám funkcie pri jednotlivých modeloch do tabuľky. Vy si môžete len rozmyslieť, ktoré funkcie pri svojich automatických dvierkach na kurín preferujete a podľa toho si vybrať.

 


ChickenGuard
Pro


JOSTechnik
HK-Bat


JOSTechnik HK-Bat 23x34 D


JOSTechnik HK-Bat 34x55 D


JOSTechnik HK-Bat 23x34 R 


JOSTechnikHK-Bat 34x55 R


 ChickenGuard 
Pro komplet

 Časovač

Áno

Áno

Áno 

Áno 

 Áno

Áno 

Áno  

 Svetelný senzor

 Áno

 Áno

 Áno

 Áno

 Áno

Áno 

Áno  

 Nosnost

 Do 2 kg

Do 2 kg

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

Do 2 kg  

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

 Dvierka  v balenie

Nie

Nie

 Áno

 Áno

 Áno

 Áno

 Áno

 Velikost dvierok

 -

-

23x34 cm 

 34x55 cm

23x34 cm 

 34x55 cm

25x30 cm 

 Dvierka s pojistkou

-

-

Nie 

Nie 

Áno

Áno

Áno  

 Napájanie na batérie

Áno

Áno

Áno

Áno

Áno

Áno

Áno  


Nech už si vyberiete akýkoľvek model, určite budete spokojní. Automatické otváranie a zatváranie kurníka Vám určite zaistí pohodlie a pokoj pri chove sliepok.


SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?