Ochrana stromčekov proti okusu zverí

Stromčeky sú predovšetkým v zime obľúbenou zložkou potravy srniek, zajacov či inej divokej zveri a majiteľom týchto sadov, alejí či lesov zostanú len oči pre plač. Jediným spôsobom, ako svoje stromčeky pred okusom ochrániť, je nepozvaných návštevníkov zo svojho pozemku odradiť. Ako ale na to?
Ochranna stromcekov proti okusu zveri

Ochrana stromčekov proti okusu zverí - aké máme možnosti?

Pokiaľ sa chcete okusu stromčekov ubrániť, máte na výber v podstate z troch možností. Tou prvou je dokonalé oplotenie celého sadu či lesa, druhou možnosťou je potom oplotenie každého stromčeka zvlášť, čo je však často pracnejšie a nákladnejšie. Tretím najrýchlejším spôsobom je použiť pachový ohradník proti srnkám, diviakom a ďalšej divokej zveri.

Ako funguje pachový ohradník?

Pachový ohradník alebo pachový odpudzovač zveri obsahuje silne aromatické látky, ktoré sú pre zver veľmi nepríjemné, a tak sa ošetreným miestam oblúkom vyhýbajú. Pachový ohradník proti srnkám, diviakom, danielom, zajacom a ďalšej divokej zveri môžete používať po celý rok a zver tak radšej zavíta na iné miesto pre obstaranie si svojej potravy. Pachový odpudzovač zveri nefunguje iba ako ochrana stromčekov proti okusu zverou, ale tiež je často využívaná poľovníkmi na zníženie nehôd na cestách.

Kam a ako pachové ohradníky umiestniť?

Pachový ohradník proti srnkám je tekutina, ktorú treba najprv napustiť do nejakého nosiča tejto aromatickej látky, ako ale na to?

  1. Najprv si pripravíte takzvaný nosič pachovej látky, do ktorého sa odpudzovač zveri krásne nasiakne. Môže to byť klasická hubka na riad či obyčajná látka.
  2. Hubku alebo handričku potom v rukaviciach namočíte do odpudzovača, aby sa látkou pekne nasiakla.
  3. Tento nosič pachovej látky potom akýmkoľvek spôsobom pripevníte na plotové stĺpiky alebo drevené latky, ideálne do výšky 0,5-1 m.
  4. Tieto latky potom zapichnite do zeme okolo priestoru, ktorý chcete ochrániť. Pachové ohradníky sa odporúča umiestniť v rozostupe 3-6 m, aby bol Váš sad bezpečne ochránený.

Pachovy ohradnik proti srnkam proti divocakum 
Veríme, že pachový ohradník ako ochrana stromčekov proti okusu zverou zafunguje a vy sa budete môcť venovať zábavnejším aktivitám, než odháňaniu zveri z Vášho pozemku. Prajeme veľa úspechu.


SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?