Prečo je vhodné mať pre sliepky kvalitný výbeh?

Vytvorenie priestoru pre vaše sliepky je kľúčom k zaisteniu ich šťastného a zdravého života. Vonkajšie výbehy pre sliepky ponúkajú bezpečné a príjemné prostredie s dostatkom priestoru na pohyb, hľadanie potravy a prejavovanie prirodzeného správania. Každá sliepka by mala mať aspoň 1 až 2 metre štvorcových priestoru, a viac priestoru vždy znamená lepšiu pohodu. Pri výbere typu výbehu je dôležité myslieť na veľkosť, materiál, zastrešenie a možnosť manipulácie.

vybeh-pre-sliepky-blog_01

Kryté výbehy pre sliepky

Krytý výbeh pre sliepky poskytuje sliepkam útočisko pred nepriaznivým počasím a predátormi. Ochrana pred dažďom a slnkom je kľúčová pre prevenciu ochorení spojených s vlhkým prostredím. Kvalitný výbeh pre sliepky s tienením prispieva k regulácii teploty, čo je dôležité pre pohodu sliepok. Zároveň chráni pred predátormi, čo je kľúčové pre bezpečie sliepok. Krytý výbeh pre sliepky tiež zabráni vlete iných vtákov, ktorí by mohli byť prenášačmi rôznych ochorení. Na trhu je mnoho variantov krytých výbehu, ale my by sme ich rozdelili do dvoch kategórií a to menšie kryté výbehy pre sliepky a väčšie kryté výbehy pre sliepky . Menšie výbehy pre sliepky môžu byť tiež ľahko prenosné a môžete ich presúvať po záhrade bez obáv z dravcov. 

Prenosné výbehy pre sliepky

Máte menší chov sliepok a chceli by ste im dopriať čerstvú trávu? Prenosné výbehy pre sliepky sú ideálne pre tých, ktorí chcú flexibilitu a ľahké presuny. Ľahké materiály a kompaktné rozmery umožňujú jednoduché presuny na iné miesta. To je ideálne na pravidelné obmieňanie pastvín alebo optimalizáciu využívania plochy. Prenosný výbeh pre sliepky prinesie vítanú zmenu lokality a tiež spestrenie jedálnička vašich sliepok. Vďaka svojim rozmerom, je prenosný výbeh pre sliepky tiež ľahko uskladniteľný, takže ho môžete na zimu uschovať a na jar znova využívať. 

Kuríny s výbehom

Kuríny s výbehom kombinujú voľný výbeh pre sliepky s bezpečím kurína. Sliepočky sa môžu pohybovať medzi kurínom a výbehom ľahko a bezpečne. Táto hybridná možnosť poskytuje komplexný domov pre zdravie a pohodu sliepok. Viac flexibilnejším variantom, tiež pre viac kusov, je obstaranie voliéry , do ktorej je možné pohodlne umiestniť väčší kurín a sliepky budú mať viac miesta. Alebo môžete kurín s výbehom umiestniť do voliéry a mať tak dvojitú ochranu proti predátorom, alebo kontrolovanejší pohyb vašej hydiny. 

blog-vybeh-sliepka-2

Siete pre hydinu

Siete pre sliepky zaisťujú bezpečné a ohraničené prostredie. Kvalitné sieťoviny sú odolné, ľahko inštalovateľné a poskytujú optimálnu ventiláciu. Tým sa zabraňuje nekontrolovanému pohybu hydiny a udržuje záhradu v poriadku. Tiež poskytujú možnosť ohraničiť si priestor podľa vlastných potrieb, nie ste obmedzovanie konštrukcií. 

Výbehy pre sliepky nie sú iba priestorom, sú kľúčom k blahobytu a zdraviu vašej hydiny. Poskytujú priestor na prejavovanie prirodzeného správania, pohyb a slobodu, čo sa prejavuje v kvalite vajec a celkovom blahobyte sliepok. Vyberte si správny typ výbehu a investujte do šťastného života vašich operených priateľov.

SÚVISIACE PRODUKTY

Potrebujete poradiť alebo objednať?