Pes a zima: vyhrievaná podložka pre psa

Bojíte sa v zime o zdraví svojho chlpatého štvornohého kamaráta? Zimné mesiace sú veľkou záťažou nielen pre ľudský organizmus, ale aj pre ten psí. Ako spoznať, že je psovi zima a ako sa starať o psa v zime? Pomôže vykurovací koberec pre psa alebo kúrenie psej búdy a podľa čoho ho vybrať? To všetko sa dozviete v tomto článku, tak čítajte ďalej.
Vyhrivana_podlozka_pro_psa

Ako spoznať, kedy je psovi zima

Určité psie plemená v zime nadobro ožijú a užívajú si zimu aj sneh. Medzi také plemená patria napríklad Malamuti, Husky alebo Bernský salašnícky pes. Iné psie plemená však v zime nechcú ani vystrčiť labku z domu. Záleží teda na veľkosti a váhe psa, kvalite srsti, ale aj na tom, ako je váš maznáčik starý a či je pes vonku v zime zvyknutý. Zimu znáša o dosť horšie predovšetkým chorí a starí psy, šteňatá a sučky po pôrode. Že je psovi zima spoznáme podľa toho, že pes leží tak, aby si dýchal na brucho a tým sa zahrieval. Pri podchladení sa pes klope, prípadne kňučí a má studené uši aj nohy.

Na čo je vhodná vyhrievaná podložka pre psa

Podchladenie sa môže týkať nielen psov žijúcich vonku v psej búde, ale aj psov, ktorí dlhú dobu ležia na studenej podlahe. Najviac nebezpečne je, keď je pes premočený a je dlho vystavený nízkym teplotám. Vyhrievaná podložka pre zvieratá je teda výborná z toho dôvodu, že pomáha rýchlejšie vysušiť srsť maznáčika a tým zabraňuje vzniku ochorenia.

  • Vyhrievaná podložka do bytu - hrejivá podložka pre psa je výborné riešenie, pokiaľ máte doma chladné podlahy. Vykurovací koberec pôsobí ako bežný koberec v domácnosti, ale psa pekne hreje a pomôže mu vysušiť srsť. Ďalšie skvelé využitie môže mať aj ako vyhrievaná podložka pre šteňatá alebo sučky po pôrode. Vyberajte však prateľné podložky pre psov, aby ste po prvom zablatenom dni nemuseli vykurovací koberec vyhadzovať.
  • Kúrenie do psej búdy – ak váš pes trávi všetok čas v psej búde, môžete mu v zimnom období zaobstarať kúrenie do psej búdy. Vyhrievanie psej búdy sa odporúča, až keď sú teploty okolo nuly alebo pod nulou. Vykurovanie psej búdy by sa nemalo preháňať, aby teplotné rozdiely vonku a vo vnútri búdy neboli príliš veľké.


Ako funguje hrejivá podložka pre psa

Vyhrievaná podložka pre psa, mačky alebo iné zvieratá udržuje stálu povrchovú teplotu okolo 30 °C. To je na dotyk príjemná teplota ako pre človeka, tak aj pre domáce zvieratá. Teplo vydávané vykurovacou podložkou je pre ľudský tepelný vnem sotva postrehnuteľné, ale pre vášho maznáčika úplne dostačujúce. Elektrický vykurovací koberec alebo vyhrievacia podložka pre psov neplní funkciu kúrenia, teda nemá za úlohu zvyšovať teplotu v byte alebo v psej búde na vysokú teplotu, pretože to pre psí organizmus nie je zdravé. Princíp je v tom, že akonáhle si pes ľahne na výhrevnú podložku, priestor medzi podložkou a psou srsťou sa dostatočne zahreje. Psíkovi bude počas chvíľky príjemné teplo, ale zároveň nehrozí prehriatie.

Ako umiestniť kúrenie do psej búdy

Pokiaľ plánujete vykurovací koberec alebo vyhrievanú dosku pre psa využiť ako kúrenie do psej búdy, odporúčame ho umiestniť jedným z týchto dvoch spôsobov:

  • Umiestnenie na podlahu - pri umiestnenej elektrickej vykurovacej rohože priamo na podlahu, ucíti pes teplo vo väčšej ploche dotyku, než pri umiestnení na stenu. Vyhrievaná podložka pre zvieratá sa odporúča umiestniť iba na ½ podlahovej plochy, aby si mohol psík vybrať, či bude ležať na hrejivej podložke alebo nie. Výhrevná doska aj vykurovací koberec pre psa musí byť položený na rovnej podlahe a nemal by byť ničím prekrytý.
  • Umiestnenie na stenu – termo podložku pre psa môžete umiestniť aj na stenu psej búdy. Kúrenie do psej búdy odporúčame umiestniť vždy iba na jednu stenu. Pes bude mať na výber, či sa pritúli skôr k chladnejšej stene alebo k tej vyhrievanej.

Vyhrievaná podložka pre psa sa vyrába v rôzneho materiálu a v niekoľkých veľkostných prevedeniach a je iba na Vás, ktorá hrejivá podložka alebo vykurovací koberec bude najviac vyhovovať Vám aj vášmu maznáčikovi :)


SÚVISIACI TOVAR

Potrebujete poradiť alebo objednať?