Tipy na výber vonkajšie búdy pre mačky

Správate vonkajšie mačky a zháňate im útulný domček, v ktorom budú mať pohodlné zázemie pre ničím nerušený odpočinok? Potom rozhodne čítajte ďalej. Povieme si, ako by mala správna vonkajšia búda pre mačky vyzerať, aké hlavné body by mala spĺňať a aké máte možnosti pri výbere. V domčeku bude mačka tráviť naozaj veľa času, a preto výber nepodceňte a vyberte svojmu miláčikovi ten čo možno najlepší domček pre mačky.
Vonkajšie búda pre mačky

Čo by mala zaisťovať vonkajšia búda pre mačky

Ako každý mačací domček, by aj vonkajšia búda pre mačky mala byť primárne bezpečným a útulným útočiskom pre odpočinok a spánok mačiek. Mačky sú naozaj veľkí spáči a majú rady pokoj, ticho a teplo. Domček pre mačky vonkajšie by preto mal byť chránený zo všetkých strán proti vetru a chladu. Ideálne by mal mať aj priechodné dvierka, ktoré si mačka samo ľahko otvorí. Pokiaľ hľadáte domček pre mačku na zimu, potom bude najlepším variantom zateplená búda pre mačky.

Z akého materiálu sú búdy pre mačky vyrábané

Vonkajší domček pre mačky je vyrobený najčastejšie z dreva, prípadne z ekologicky recyklovaného materiálu (Eko plastu). Aké sú hlavné výhody a nevýhody týchto materiálov?

  • Drevo – je asi najčastejším a najpoužívanejším materiálom na výrobu vonkajšej búdy pre mačky. Drevený vonkajší domček pre mačky má prírodný vzhľad, a tak zapadne do každej záhrady. Nevýhodou drevenej búdy je však jej náročnejšia údržba. Pokiaľ ju chcete využívať akú búdu pre mačky na zimu, tak je rozhodne dobrou variantou zateplená drevená búda pre mačky.
  • EKO plast - čiže ekologicky recyklovaný materiál sa vyznačuje tým, že sa nekrúti, nepraská, neplesniví, neprepúšťa vodu a jednoducho sa čistí. Mačací domček vyrobený z EKO plastu je teda obľúbený pre svoju ľahkú údržbu a vysokú trvanlivosť. Vonkajšia búda pre mačku vyrobená z ekologicky recyklovaného materiálu navyše ponúka oproti klasickému drevenému domčeku pre mačky aj veľmi dobré izolačné vlastnosti a navyše ochranu voči UV žiareniu. Domček pre mačky vyrobená z EKO plastu má veľmi hladký povrch, ktorý sa ľahko umýva a čistí a tiež nevstrebáva nepríjemné pachy.

 

Na čo sa zamerať pri výbere vonkajšej búdy pre mačky

Pri výbere vonkajšieho domčeka pre mačky si preverte nielen, z akého materiálu je domček pre mačky vyrobený, ale tiež sa zamerajte na ďalšie prvky:

  • Materiál - ako sme si popísali už vyššie, môžete si vybrať domček pre mačky vyrobený z EKO plastu, klasickú drevenú búdu, alebo pre celoročné využitie môže byť dobrou voľbou zateplený domček pre mačky s dvojitou izoláciou zo Styrofoamu.
  • Strecha - ďalej si skontrolujte prevedenie strechy domčeka, aby bola odolná proti poveternostným vplyvom. Ideálne je, ak je strecha otváracia, aby ste domček pre mačky mohli ľahko vyčistiť.
  • Domček s terasou - skôr estetickým prvkom sú štýlové búdy pre mačky s terasou, na ktoré môže Váš maznáčik pozorovať okolie. Domček pre mačku s terasou si zamilujú nielen mačky, ale bude aj skvelým doplnkom na Vašu terasu alebo balón.
  • Dvojposchodová búda pre mačky - ak vlastníte hneď dve vonkajšie mačky, môžete sa rozhodnúť, či im zaobstaráte dve oddelené búdy alebo bude lepšou voľbou hneď dvojposchodová búda pre mačky.

Teraz už viete, aké existujú typy vonkajších domčekov pre mačky a na čo sa pri výbere búdy pre mačku zamerať. Teraz môžete vybrať ten najlepší domček práve pre toho svojho maznáčika.

 
SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?