🚛 ZÁSIELKY VÁM EXPRESNE ODOŠLEME AJ VO SVIATOČNÉ DNI. TAK NEVÁHAJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Ohrádka pre králika či morča na záhradu

Chcete svojmu ušiakovi dopriať pobyt na čerstvom vzduchu bez obáv, že sa Vám zatúla alebo ho nejaká zvedavá mačka alebo iné zviera napadne? Presne na tieto účely je výborná vonkajšia ohrádka pre králika a morča. Ako by ale mal výbeh pre králika vyzerať, aby chlpáčom zaisťoval dostatočne veľké a zároveň bezpečné prostredie?
Ohrádka pro králíka

Čo by mala spĺňať ohrádka pre králika a morča

Ak chcete králikom, morčatám a ďalším malým miláčikom dopriať pohyb na čerstvom vzduchu, nikdy ich nepúšťajte na voľnú záhradu alebo lúku. Vášho maznáčika môže vystrašiť akýkoľvek podnet, kvôli ktorému sa môže zabehnúť alebo ho môže napadnúť zvedavá mačka, dravec, kuna alebo lasička. Z toho dôvodu je výborná vonkajšia ohrádka pre králika či morča. Aké podmienky by mala spĺňať, aby bola bezpečná?

    • Krytý výbeh pre králikaohrádka pre králika by mala byť ideálne krytá pletivom, sieťou alebo iným materiálom, ktorý hlodavce ochráni pred napadnutím. Králik je veľmi živé zviera, ktoré rado skáče, a preto je krytá ohrádka pre králika navyše jednoduchou ochrannou proti preskočeniu výbehu.
    • Zabezpečenie proti podhrabaniu – ak hľadáte výbeh pre morča, tento bod môžete preskočiť. Chovatelia králikov by však naopak mali zbystriť. Králik totiž veľmi rád hrabe a z tohto dôvodu by mal byť králičí výbeh aspoň čiastočne zapustený do zeme alebo zospodu inak ošetrený proti podhrabaniu. Výborný je na tieto účely vonkajší výbeh pre králika, ktorý je po celom svojom obvode chránený pletivom proti podhrabaniu.
    • Dostatočne veľký výbeh - ak už chcete nechať svojho ušiaka vonku vybehať, doprajte mu dostatočne veľký priestor na zelenej tráve.

 

Kam výbeh pre králika a morča umiestniť

Rovnako dôležité ako výber vhodného králičieho výbehu, je aj jeho umiestnenie. Aké pravidlá treba vždy dodržiavať, aby bol králik v bezpečí?

        • Tienisté miesto – tým najdôležitejším bodom je vybrať vhodné miesto, kde králik, morča ani iný maznáčik nebude vystavený priamemu slnku. Niekedy je ohrádka pre králika alebo výbeh pre králika chránený plachtou proti slnku, ale napriek tomu odporúčame výbeh vždy umiestniť pod stromy alebo na iné tienisté miesto. Dobrým variantom je z tohto dôvodu prenosná ohrádka, ktorú môžete umiestniť v každý denný čas na iné miesto podľa tieňa.
        • Minimum hluku - miesto, kam výbeh pre králika a morča umiestnite, by malo byť pokojné, čo najďalej od cesty a ďalšieho hluku.
        • Bezpečná zeleň - než svojich miláčikov umiestnite na trávu, najprv sa uistite, že zeleň, ku ktorej bude mať Váš ušiak voľný prístup, nie je pre králiky ani morčatá nebezpečná.

Čo by mala obsahovať ohrádka pre králika a morča

V prvom rade do výbehu umiestnite dostatok čerstvej vody. Môžete pridať aj misku s krmivom a jasličky na seno. Vždy záleží na tom, ako dlho bude králik alebo morča v ohrádke tráviť. Ohrádka pre králika a morča by mala ideálne zahŕňať aj domček pre králika a morča. Domček pre králika môže slúžiť ako ochrana pred nepriazňou počasia, a tiež mu poskytne pocit bezpečia, kam sa môže kedykoľvek schovať. Vonkajší výbeh pre králika a morča môžete ešte spestriť hračkami podľa vlastného uváženia.

Prajme veľa radostných chvíľ pri chove maznáčikov.

 
SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?