Pomôžeme Vám vybrať odpudzovač myší

Tie malé neohrozené tvory, ktoré nám občas spôsobujú poriadne starosti, niekedy sú to zničené zásoby potravín, inokedy nepríjemné zvuky škrabania pod podlahou. Každý, kto zažil stretnutie s myšou v domácnosti, vie, že je potrebné prijať opatrenia. To nás privádza k problému, na ktorý máme užitočnú odpoveď: Odpudzovače myší.

blog-odpuzovac-mysi_02

Myš domáca: Nezvaný hosť

Myši sú drobní hlodavci, ktorí majú schopnosť prispôsobiť sa širokému spektru prostredia a cez svoje malé rozmery sa dostanú aj napriek škatuľám menším o šírke ceruzky. Sú to majstri v hľadaní potravy a prežívania. Ale čo sa stane, keď sa tieto drobné stvorenia rozhodnú urobiť z našej domácnosti svoj nový domov? To môže byť problém. Zamorenie myšami prináša zdravotné riziká, pretože myši sú známi prenášačmi infekcie a rôznych ochorení. 

Ultrazvukové odpudzovače myší

Prvé na zozname bojovníkov s myšami sú ultrazvukové odpudzovače myší . Tieto zariadenia využívajú frekvencie zvuku, ktoré sú mimo dosahu ľudského sluchu, ale nie sú príjemné pre myši. Princíp spočíva v tom, že sa myši nechcú zdržiavať na mieste, kde sú vystavené nepríjemnému zvuku. Účinnosť týchto odpudzovačov môže byť rôzna a závisí od špecifických modelov a ich umiestnenia. Často sa umiestňujú do priestorov, kde myši vytvárajú hniezda, kde sa najčastejšie vyskytujú, alebo kde majú svoje frekventované cestičky.

DRAGON ULTRASONIC C200 p2

Pachové odpudzovače myší

Ďalšou účinnou metódou sú pachové odpudzovače myší. Tieto odpudzovače myší využívajú pachy alebo chemické látky, ktoré sú pre myši nepríjemné alebo odstrašujúce. Myši sú citlivé na rôzne pachy a niektoré vonné látky, ktoré sú pre nás príjemné, môžu byť pre nich odpudivé. Tieto odpudzovače sú často vytvorené na báze psej srsti , prírodných esenciálnych olejov alebo bylinných výťažkov. Môžu byť umiestnené v rôznych formách, od sprejov po sáčky alebo malé zariadenia, ktoré šíria vôňu do vzduchu. V našej ponuke nájdete pachové odpudzovače myší vo forme sáčkov, ktoré je možné jednoducho zavesiť na miesta najväčšieho výskytu myší. 

blog-odpuzovac-mysi-2

Kde ich možno použiť?

Odpudzovače myší sú vhodné do rôznych prostredí, vrátane domov, pivníc, garáží, skladov a dokonca aj záhradiek. Ich účinnosť závisí od faktorov, ako je typ odpudzovača, veľkosť miestnosti, typ prostredia a spôsob, akým sú umiestnené.

  • Ultrazvukové odpudzovače myší - je možné umiestniť do vonkajších aj vnútorných priestorov. Neodporúčame ho umiestňovať do obývaných priestorov cez zvukový efekt plašiča, ktorý môže byť pre človeka rušivý. 
  • Pachové odpudzovače myší - možno tiež umiestniť do vonkajších aj vnútorných priestorov. Vždy počítajte s tým, či je pre Vás pach príjemný alebo nepríjemný a podľa toho voľte umiestnenie. Dbajte na to, aby bol odpudzovač myší mimo dosahu detí a domácich miláčikov. 

Na záver by sme mali zdôrazniť všeobecnú radu na odpudenie myší: udržujte čistotu. Myši sú lákané potravinovými zásobami a neporiadkom. Pravidelné upratovanie a uzatváranie potravín v uzavretých nádobách môžu byť prvé línie obrany proti invázii myší. Boj proti myšiam môže byť výzvou, ale s vhodnými odpudzovačmi a preventívnymi opatreniami je možné tento boj vyhrať. 

SÚVISIACE PRODUKTY

Potrebujete poradiť alebo objednať?