Odpudzovač čiže plašič myší a potkanov

Myši ani potkany nechce mať v domácnosti ani v pivnici nikto z nás. Títo malý hlodavci dokážu napáchať nespočet škôd, zanechávajú za sebou páchnuci trus a navyše prenášajú množstvo nebezpečných chorôb. Ako ale myši a potkany zo svojho obydlia vypudiť? Veľmi obľúbeným spôsobom, je použiť odpudzovač čiže plašič myší a potkanov. Ako taká plašička na myši funguje a prečo ju myši a potkany neznášajú?
plasic odpuzovac mysi a potkanov 

Prečo je plašič myší a potkanov taký obľúbený?

Plašička na myši alebo elektrický odpudzovač myší je malé zariadenie, ktoré generuje ultrazvukové signály, ktoré myši aj potkany neznášajú a tak všetky miesta opatrené týmto plašičom čo najskôr opúšťa. Tento ultrazvukový odpudzovač myší, potkanov a ďalších hlodavcov sa ľahko prenáša, a tak ho môžete umiestniť kdekoľvek je práve potrebné. Plašič myší majú v oblibe všetci tí, ktorí sa nechcú púšťať do likvidácie potkanov, ale chcú ich iba vypudiť zo svojho obydlia. Ultrazvukový odpudzovač myší a potkanov dokáže pripraviť a zapnúť úplne každý, a pritom plašička myší neohrozí deti, ani žiadne živočíchy v okolí.

 



Akú veľkú plochu dokáže plašič myší a potkanov ochrániť?

Dosah plašiča záleží na mnohých faktoroch a môžete si vybrať odpudzovač hlodavcov, ktorý bude vyhovovať priamo vašim požiadavkám. Podľa čoho sa mení dosah a rozsah tónu, ktorý plašič myšou vydáva? Hlavnými premennými sú typ a počet reproduktorov plašiča.

  • Typ reproduktora - ultrazvukový odpudzovač myší vybavený klasickým kovovým reproduktorom má dosah maximálne 200-300m2 a hodí sa skôr do menších uzavretých priestorov. Pokiaľ chcete použiť plašič myší vo veľkej hale alebo ochrániť vonkajšie priestory, odporúčame vyberať plašič s modernými membránovými reproduktormi, ktoré majú dosah až 2000 m2.
  • Počet reproduktorov – odpudzovače myší a potkanov s jedným až dvomi reproduktormi majú rozsah tónu v uhle 180°. Tieto plašičky preto odporúčame umiestniť vždy do rohu ošetreného priestoru, aby bol tón počuteľný v čo najväčšom rozsahu. Čo sa týka dosahu, tak plašič myš a potkanov s dvoma reproduktormi má samozrejme väčší dosah, než odpudzovač hlodavcov iba s jedným reproduktorom. Pokiaľ chcete plašič myší umiestniť do členitejších priestorov, odporúčame vybrať 3D ultrazvukový odpudzovač s tromi reproduktormi, ktorý vydáva tóny v rozsahu 270°.

Plasicka na kuny 2

Kam je možné odpudzovač myší a potkanov umiestniť?

Plašiče myší DRAGON ULTRASONIC majú špeciálny magnetický držiak, vďaka ktorému ich môžete pripevniť takmer na každý povrch. Keďže je odpudzovačov na myši na trhu celý rad, je potrebné sa opäť zamyslieť, kde predovšetkým budete odpudzovač myší a potkanov využívať.

  • Vnútorné alebo vonkajšie priestory – pokiaľ budete chcieť plašič myšou používať len vo vnútorných priestoroch ako je pôda, pivnica, garáž, sklad apod., tak môžete využiť v podstate akýkoľvek elektrický odpudzovač. Pokiaľ však hľadáte plašič myší vonkajší, zamerajte sa na to, aby mal ultrazvukový odpudzovač myší vodotesný kryt a vydržal aj v daždi.
  • Pripojenie do elektrickej siete alebo na batérie – ďalšie, čo si treba rozmyslieť je, či budete mať na všetkých potrebných miestach prístup k elektrickej energii. Podľa toho potom môžete vyberať plašičku myšou napájanú priamo zo siete, pri ktorej nebudete musieť už viac investovať a riešiť výmenu batérií. Pokiaľ budete chcieť plašič myší viac prenášať aj na miesta bez elektriny, potom bude viac vhodný odpudzovač myší na batérie.
  • Ručné zapínanie alebo senzor pohybu – posledný parameter, nad ktorým sa treba zamyslieť je, či Vám bude vyhovovať zapnúť plašič myšou ručne a potom ho nechať bežať tak dlho, ako bude potrebné. Alebo radšej využijete odpudzovač myšou so senzorom pohybu, ktorý sa zapne a začne generovať zvuky len vtedy, keď zaznamená pohyb.

Na výber teda máte celý rad odpudzovačov a záleží iba na Vás, ktorý plašič myší, potkanov a potkanov bude pre Vás ten najvhodnejší. Všetky odpudzovače fungujú na rovnakom princípe a určite s nimi boj proti myšiam a potkanom bude úspešný. Aby sa však hlodavce po čase nevrátili, je potrebné vybrať vždy plašič myší, ktorý má naprogramovanú automatickú zmenu kmitočtu. Potkany aj myši tieto zvuky neznášajú a pokiaľ sa budú neustále meniť na rôznych frekvenciách, zaistí to, že si hlodavce na tento otravný zvuk nezvyknú. Prajeme veľa úspechu!


SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?