Ako zlikvidovať osie hniezdo svojpomocne

Objavili ste v blízkosti svojho domu osie hniezdo a potrebujete sa ho čo najrýchlejšie zbaviť? Zvlášť pokiaľ je niekto z rodiny alergický na osie bodnutie alebo máte malé deti, rozhodne nie je na čo čakať. Avšak nebojte sa, s tou správnou prípravou zvládnete likvidáciu osieho hniezda vyriešiť aj sami.
Ako sa zbavit osieho hniezda

Bezpečie na prvom mieste

Než sa pustíte do likvidácie osieho hniezda svojpomocne, mali by ste si byť istí, že na osie bodnutie nie ste alergický. Ak od svojho lekára zistíte, že máte alergiu, poproste radšej niekoho iného, ​​aby sa s touto úlohou, ako zničiť a odstrániť osie hniezdo vysporiadal za vás. Pokiaľ je hniezdo veľmi vysoko alebo na nejakom ťažko dostupnom mieste, potom radšej likvidáciu osieho hniezda nechajte priamo na profesionáloch.

Nepodceňte prípravu

Ak sa rozhodnete, že sa dokážete zbaviť osieho hniezda sami, pristupujte k tomu však vždy s rešpektom. Nezabudnite sa predovšetkým riadne obliecť tak, aby ste mali zakryté všetky časti tela. Než sa teda budete chcieť pustiť do toho, ako zlikvidovať osie hniezdo pod strechou, v streche, apod, najprv si obujte pevnú obuv, oblečte si pevné nohavice, bundu, rukavice, kuklu a okuliare.

Počkajte na správny čas

Kľúčové je vybrať vhodný čas pre akciu, ako sa zbaviť osieho hniezda. Rozhodne sa do likvidácie nikdy nepúšťajte v priebehu dňa, kedy sa osy pohybujú v okolí hniezda a môžu sa do neho chcieť kedykoľvek vracať. Na likvidáciu osieho hniezda sú nepríhodnejším časom veľmi skoré ranné hodiny, kedy sú osy ešte v hniezde. Ich reakčné schopnosti sú navyše oveľa pomalšie a sú menej agresívne.
Ako znicit osie hniezdo

Vyberte vhodný sprej na osy

Keď už sa do likvidácie ôs pustíte sami, kúpte si naozaj účinné prípravky, ktoré osy zahubia hneď po prvej aplikácii. Veľmi osvedčeným spôsobom, ako sa zbaviť osieho hniezda, je použiť penu proti osám. Pena sa vo osom hniezde rovnomerne rozširuje a tým znemožňuje osám v odlete z hniezda. Pena na osy s naviazanou účinnou látkou navyše funguje ako kontaktný jed a teda všetky osy, aj tie ktoré neskôr priletí, spoľahlivo zahubí. Využiť môžete aj sprej na osy.

Stavte na prevenciu

Akonáhle bude likvidácia osieho hniezda úspešne za Vami, odporúčame sa zamerať aj na prevenciu, aby ste ďalší rok nemuseli opäť premýšľať, ako zlikvidovať osie hniezdo. Vykonajte teda kontrolu vášho domu a prehľadajte všetky uvoľnené obklady, neutesnené vetracie otvory a praskliny okolo okien a rámov dverí. Ich utesnenie by mohlo zabrániť stavbe nového osieho hniezda opäť na jar. Ďalším tipom, ako predísť osej kolónii, je zavesiť si na záhradu falošné osie hniezdo. Osy sú extrémne teritoriálne a nikdy si nepostavia hniezdo v blízkosti inej kolónie. Zavesenie falošného hniezda na záhradu teda môže byť spôsob, ako osy od usídlenia sa na Vašom pozemku odradiť.

Veríme, že s pomocou tohto návodu, ako zlikvidovať osie hniezdo, zvládnete osie hniezdo svojpomocne a pritom bezpečne zničiť a odstrániť a budete si môcť užívať horúce letné dni bez obáv z žihadla.

 
SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?