Sklopec na kuny alebo na čo slúži

Beží Vám hlavou otázka, čo je to sklopec na kuny a na akom princípe vlastne funguje? Potom ste tu úplne správne! V tomto článku si povieme, čo to vlastne sklopec je a ako nám pomôže pri veľmi častom probléme, ako sa zbaviť kuny.
Pasti na kuny

Sklopec na kuny verzus pasca na kuny

Ak sa pýtate, aký je rozdiel medzi sklopcom na kuny a pascou na kuny, verte, že žiadny. Sklopec na kuny je jednoduchým synonymom k odchytovej pasci na kuny. Niekedy je nazývaná aj ako sklopná pasca na kuny, klietka na kunu či živolovná pasca, pretože odchyt kún je s ňou úplne bezpečný a zviera nijako neohrozí.

Ako vyzerá odchytová pasca na kunu?

Sklopec na kunu je spravidla vyrobený z pozinkovaného drôtu. Veľkosť pasce na kunu, sila drôtu, či počet vstupov a prevedenie zatváracieho systému sa môže model od modelu líšiť, pretože na trhu už existuje veľké množstvo pascí na kunu. Pasce na kuny sú vybavené nášľapným mechanizmom, ktorý je u pascí s jedným vstupom majú umiestnený na opačnej strane sklopca a pasce vybavené dvoma vstupmi, teda pasce na kuny obojstranné, majú nášľapný mechanizmus umiestnený uprostred. Pokiaľ si neviete rady z výberom, odporúčame Vám článok, ako vybrať odchytovú pascu na kuny.

Na akom princípe pasca na kunu funguje?

Pasca na kuny funguje na princípe nášľapnej sklapovacej pasce. Sklopec na kuny stačí nastražiť a umiestniť doň návnadu, aby ste kunu prilákali. Potom nezostáva nič iné, len čakať, kým si kuna nepríde pre návnadu priamo do pasce. Akonáhle kuna stúpne na spúšťací mechanizmus, pasca sa ihneď zavrie a kunu uväzní vo vnútri pasce.

Kde všade môžete sklopec na kuny využiť?

Nastraženie pasce na kuny môže byť úspešným riešením, ako chytiť kunu na povale, v dome, v streche, v kuríne, či ako na kuny v aute a ďalších nežiaducich miestach, kde kuny páchajú neplechu.

Zhrnuté, podčiarknuté, sklopec na kuny je teda účinným a dlhodobým riešením, ako sa zbaviť kuny. Výhodou drôtených pascí na kuny je, že Vám vydržia pokojne desiatky rokov a môžete ich použiť na odchyt hneď niekoľkých kún či iné škodné. Pasce sú spravidla pozinkované a teda odolné proti korózii. Môžete teda odchytávať kuny za sucha aj za dažďa a pasca bude stále rovnako účinná aj po niekoľkých rokoch užívania.


SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?