🚛 ZÁSIELKY VÁM EXPRESNE ODOŠLEME AJ VO SVIATOČNÉ DNI. TAK NEVÁHAJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Ako vybrať správny kurín pre 5 sliepok

Plánujete iba malé kŕdeľ sliepok a hľadáte, ktorý kurín bude pre dievčatá, ale aj pre Vás ten najlepší? Každý chovateľ má iné predstavy, ako by mal vyzerať ten správny kurín pre sliepky, a preto si tu popíšeme tri rôzne druhy kurínov a vysvetlíme si, aké sú v nich rozdiely. Tak poďme na to!
Kurin pre pet sliepok

Rozmery kurína pre 5 sliepok

Pokiaľ plánujete chov do 5 sliepok, potom pre Vás bude ideálny kurín s podlahovou plochou 1-1,5 m², podľa toho, ako je rozvrhnutý priestor kurína. Menší kurín pre 5 sliepok neodporúčame, aby sa v ňom dievčatá nekrčili, ale zároveň by kurín pre sliepky nemal byť ani oveľa väčší, aby v ňom bolo hydine príjemne aj v chladnom počasí. Pri plánovanie kurína však počítajte aj s výbehom, ktorý by mal mať výber minimálne 20m².

Kurník pre 5 sliepok

Pri vyberanie kurína pre 5 sliepok Vám môžeme odporučiť hneď tri druhy kurínov. Každý z kurínov má inak riešené umiestnenie kukaní, hradov a tiež možnosti čistenia. Záleží potom už len na Vás, ktorý kurín pre 5 sliepok Vám bude najviac vyhovovať. Všetky tri sú však vyrobené z viacvrstvového HPL laminátu, ktorý je veľmi, pevný, odolný a vydrží naozaj niekoľko rokov bez známok opotrebenia. Tento materiál je navyše výborným izolantom medzi vnútorným a vonkajším prostredím, takže nemusíte hľadať zateplený kurín pre 5 sliepok. Ďalšia z veľmi dôležitých vlastností tohto materiálu je, že minimalizuje množenie roztočov-klieštikovcov v kuríne. Materiál kurína je totiž veľmi hladký a tak neposkytuje vhodné podmienky na tieto drobné parazity.

 

Porovnanie kurínov pre 5 sliepok

 

 
 Kurín pre sliepky
POLLY CLASSIC XL

 
Kurín pre sliepky
POLLY GOTHIGUE XL

 
 Kurín pre sliepky
POLLY FARM 2XL

 Rozmery kurína

 95x145x97 cm

 115x135x97 cm

 120x100x100 cm

 Počet hradov

 2

 2

 2

 Počet znáškových hniezd

 2

 2

 3

 Vonkajšie kukane

 ÁNO

ÁNO

 NE

 Výsuvný trusník

ÁNO

 NE

 NE

 Otváracia strecha

 NE

 NE

ÁNO

 Jednoduché rozloženie na čistenie

ÁNO

ÁNO

ÁNO

 Materiál odolný proti napadnutiu klieštikovci

ÁNO

ÁNO

ÁNO

 Hmotnosť

 40 kg

 50 kg

  50 kg


Montáž kurína

Kuríny pre sliepky vyrobené z HPL laminátu zvládne zostaviť a rozložiť naozaj každý. Na zostavenie totiž nepotrebujete žiadne náradie, pretože technológia kurínov využíva patentovaný zámkový systém, ako si môžete pozrieť na videu nižšie. Veríme, že ani s jedným z týchto kurínov neurobíte chybu, ba naopak budete nadšení z toho, ako kurín skvele vyzerá, ako ľahko sa čistí a aj koľko dlhých rokov bude vám aj vašim sliepočkám slúžiť.

SÚVISIACE PRODUKTY

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?