Ako vybrať najúčinnejšiu pascu na myši

Našli ste v dome, na chalupe alebo v kôlni myši? Potom určite hľadáte čo najrýchlejší spôsob, ako sa všetkých myší zo svojho pozemku zbaviť. Jednou z najpoužívanejších a najjednoduchších spôsobov, ako sa zbaviť myší, je použiť pascu na myši. Ako sa ale v takom veľkom výbere pascí na myši, ktoré sa už objavujú na trhu vyznať a ktorú vybrať?
Pastička na myši v domě

Aké typy pascí môžete použiť?

Na trhu môžete naraziť na rôzne druhy pascí na myši. Tu si popíšeme princíp troch základných pascí na myši.

  • Klasická sklapovacia pastička na myši - táto pružinová pastička na myši je už rokmi overeným spôsobom, ako sa zbaviť myší. Do pasce stačí umiestniť návnadu, pascu na myši natiahnuť a čakať. Akonáhle sa myš dotkne návnady, pastička na myši sa rýchlo sklapne.
  • Pasca na myši domčeková - túto pascu oceníte, ak potrebujete odchytiť viac myší naraz. Pasca na myši domčeková je nastavená tak, aby sa myš mohla dostať dovnútra k návnade, avšak von sa už nedostala.
  • Živolovná pasca na myši – ak nechcete myši ublížiť, bude práve toto tá najlepšia pasca na myši pre Vás. Do pasce opäť umiestnite návnadu. Akonáhle sa myš vydá do pasce na návnadu a stúpne na nášľapnú plošinu, pasca na myši sa sklapne.

Nech už využijete akýkoľvek druh pasce na myši, vždy pamätajte na to, je všetky pastičky treba pravidelne kontrolovať. Než pascu na myši zaobstaráte, zamyslite sa tiež, do akého prostredia potrebujete pascu umiestniť. Drevené pasce na myši sa hodia skôr do suchého prostredia, na rozdiel od pozinkovanej alebo plastovej pasce na myši, ktorú môžete pokojne umiestniť napr. do pivnice alebo na iné miesto s vyššou vlhkosťou.

Akú použiť návnadu do pasce na myši

Základom úspechu pri chytaní myšou je použiť vhodnú návnadu. Použiť môžete kúsok syra, čokolády, orecha, ale úplne postačí aj kúsok opečeného chleba. Odporučiť Vám tiež môžeme špeciálnu návnadu s intenzívnou vôňou aj chuťou rýb, ktorá všetkých hlodavcov rýchlo priláka.

Kam pascu na myši umiestniť

Najlepšou možnosťou, ako sa rýchlo zbaviť myší, je pascu položiť do miest, kadiaľ často prechádza. Je preto dobré najprv vysledovať, kde sa často nachádza myší trus a tam potom pascu na myši nastražiť. Najčastejšie miesta výskytu sú v rôznych štrbinách a zákutiach.
Ako vybrat najucinnejsi pascu na mysi

Pozor na vlastnú bezpečnosť

Akonáhle sa Vám myši podarí odchytiť, nikdy ich neodpratávajte iba holou rukou. Myši sú prenášačmi mnohých nebezpečných ochorení, a preto vždy použite gumové rukavice a po kontakte si riadne umyte ruky.

Aké sú ďalšie možnosti?

Ak z nejakého dôvodu nechcete použiť pascu na myši, neveste hlavu, pretože existujú aj ďalšie zaručené a obľúbené spôsoby. Patrí medzi ne napríklad použitie jedu na myši. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o tom, ako sa zbaviť myšou pomocou jedu, odporúčame Vám článok Jed na myši ako zaručená ochrana domu.

Pokiaľ ste zástancami humánnych spôsobov a nechcete myším akýmkoľvek spôsobom ublížiť, potom aj pre Vás máme riešenie. Prečítajte si článok Odpudzovač čiže plašič myší a potkanov, kde sa dozviete všetky informácie o tom, ako plašič myší funguje.

SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?