Ako si ochrániť záhradu: Účinný odpudzovač krtkov

Ak chcete riešiť otázku, ako sa zbaviť krtka v záhrade, je dôležité najprv odložiť myšlienku na jeho likvidáciu, pretože krtko je chránený zákonom a ublíženie mu nie je povolené. Avšak existuje spôsob, ako ho odstrániť zo svojej záhrady – a tým je efektívne použitie odpudzovača krtkov. Tu sa dozviete o rôznych možnostiach a ako si správne vybrať.

ako-sa-zbaviť-krtka

Aké máme druhy odpudzovačov

Odpudzovač krtkov s využitím pachu:  Pachový odpudzovač na krtky funguje na princípe využitia balíčkov obsahujúcich srsť zvierat a dravcov, ktorá má svoj špecifický zápach a tým znemožňuje krtkám vstup na váš pozemok.

Vibračný odpudzovač krtkov: Ultrazvukový vibračný odpudzovač je inteligentné zariadenie, ktoré vysiela do zeme ultrazvukové signály s vibráciami, na ktoré sú krtkovia veľmi citliví. Krtkovia striedajú aktivitu a spánok v štvorhodinových blokoch a reagujú na vibrácie, ktoré vnímajú. Tento princíp využívajú vibračné odpudzovače krtkov.

Pasca ako alternatíva

Ak preferujete tradičné metódy a zaujíma vás, ako chytiť krtka, namiesto toho, aby ste ho iba vyhnali, môžete zvážiť pascu na krtky. Rúrková pasca sa umiestňuje do chodieb, ktorými krtkovia prechádzajú, a zatvárací mechanizmus pasce im neposkytne cestu von. Keď krtkom chytíte, môžete ho bezpečne premiestniť na iné miesto mimo obývanej oblasti.

Dbajte na rýchlu akciu

Je dôležité si uvedomiť, že krtko na záhrade nebude len tak odísť sám od seba. Čím rýchlejšie začnete riešiť problém s krtkom, tým menej škody na vašej záhrade stihne napáchať. Odpudzovače krtkov a pasce sú cenovo dostupné a pomohli už mnohým záhradkárom ochrániť svoju úrodu a záhradu.

Veríme, že naše osvedčené rady ako sa zbaviť krtka Vám pomôžu vyriešiť váš problém a že sa čoskoro budete môcť radovať z krásnej záhrady a bez kôpok od krtka.

SÚVISIACE PRODUKTY

Potrebujete poradiť alebo objednať?