Prečo zaobstarať do domácnosti škrabadlo pre mačky?

Plánujete si zaobstarať do domácnosti mačku a premýšľate, či ju zaobstarať mačacie škrabadlo? Odpoveď na túto otázku bude rozhodne áno. Škrabadlo pre mačky patrí do základnej výbavy každej mačky hneď vedľa kvalitného kŕmenia a mačacej toalety. Prečo je ale škrabadlo také dôležité a mal by si ho zaobstarať každý chovateľ mačiek? Dôvodov je hneď niekoľko, poďme sa na ne pozrieť.
skrabadlo

Lovec a šelma

V každej mačke prebývajú inštinktívne vlastnosti lovca a šelmy. Mačky sú už od pradávna naučené značkovať si svoje územie pomocou vypúšťania feromónov pri škrabaní, rovnako ako si označuje svoje teritórium značkujúce pes. Je to ich prirodzené správanie, ktoré mačku nemožno nijako odnaučiť. Ak už doma mačku máte, určite ste si na otázku, prečo mačke zaobstarať škrabadlo ihneď odpovedali sami. Mačacie škrabadlo ochráni váš koberec, stoličky, pohovku a ďalší nábytok pred zničením.

Brúsenie pazúrikov

Pri škrabaní o mačacie škrabadlo si mačka zároveň odstraňuje odumreté bunky z pazúrikov. Pazúriky totiž mačkám rastú po celý život ako ľuďom nechty, a preto ich musia pravidelne obrusovať. Na obrusovanie pazúrikov spravidla slúži škrabadlo pre mačky omotané sisalovým lanom, ktoré má dlhú životnosť a mačkám slúži na obrusovanie pokojne aj dlhé roky.

 

Miesto pre hru a zábavu

Predovšetkým mačiatka a mladé mačky chvíľu neposedia, rady skáču, hrajú sa a šplhajú do výšky. Škrabadlo pre mačky pre nich teda zároveň predstavuje taký zábavný park, kde sa vybláznia a unavia. Mačacie škrabadlo teda opäť ochráni váš nábytok a všetky predmety v okolí, ktoré by inak mačka využila k svojim hrám. Čím aktívnejšiu mačku máte, tým variabilnejšie by škrabadlo pre mačku malo byť. Je však dôležité vyberať vždy stabilné škrabadlo pre mačku. Môžu to byť škrabadlá a preliezky pre mačky na stenu, mačacie strom alebo škrabadlo pre mačky upevnené k stropu. Aj napriek tomu, že si zaobstaráte malé mačiatko, vždy myslite na to, aká bude mačka veľká v dospelosti, aby ste zaobstarali škrabadlo pre veľké mačky a nemuseli ho po pár mesiacoch meniť za nové.

Miesto pre odpočinok a výhľad

Niektoré mačky a kocúri sa radi celé dni ukrývajú, leňošia alebo pozorujú okolie. Taká mačka ocenia mačacie škrabadlo na stenu alebo mačacie strom na stenu s poličkami, na ktorých sú mäkké vankúše alebo domčeky. Škrabadlo a odpočívadlo pre mačky im zaistí nerušený odpočinok.

Nemusíte vymýšľať, ako vyrobiť škrabadlo pre mačky. Na trhu existuje skutočne veľké množstvo mačacích škrabadiel. Môžete vybrať malé škrabadlo pre mačky, škrabadlo alebo mačacie strom pre veľké mačky, odpočívadlo a škrabadlo na stenu, mačacie strom na stenu, rohové škrabadlo pre mačky, preliezky pre mačky atď. Aké bude najlepšie škrabadlo pre mačky posúdite najlepšie vy sami podľa vašich priestorových možností a temperamentu vašej mačky. Na trhu nájdete rôzne lacné mačacie škrabadlo, ale radšej sa vždy zamerajte na to, aby to bolo stabilné, robustné a kvalitné škrabadlo pre mačky.


SÚVISIACI TOVAR

Potrebujete poradiť alebo objednať?