Aký vybrať odpudzovač kún?

Riešite, ako sa zbaviť kuny na povale? Našli ste rozhryznuté káble pod kapotou vášho auta? Ak ste sa rozhodli raz a navždy vyriešiť tento problém, máte na výber z dvoch možností: odchytiť kunu pomocou odchytovej pasce alebo ju vypudiť pomocou odpudzovača. Tento článok sa zameriava najmä na odpudzovače, ich prehľad a hlavné kritériá, ktoré vám pomôžu vybrať ten správny produkt a zbaviť sa kuny.

plasic.kun

 

Základné rozdelenie odpudzovačov

Najprv rozdelíme odpudzovače do dvoch hlavných kategórií: pachové odpudzovače kún a ultrazvukové odpudzovače, tiež nazývané plašiče kún.

Ultrazvukový plašič kún

Ultrazvukový plašič kún je moderné a inteligentné zariadenie, ktoré ponúka tichú a bezpečnú metódu, ktorá neohrozuje ľudí, domáce zvieratá alebo hospodárske zvieratá (okrem chovných myší, škrečkov, morčiat, atď.). Tento plašič kún generuje ultrazvukové signály, ktoré sú pre kuny nepríjemné a efektívne ich odrádzajú. Kuna nemá možnosť na tieto zvuky zvyknúť, pretože frekvencia sa neustále mení.

Vyberajte podľa umiestnenia

Je dôležité premýšľať, kam chcete odpudzovač umiestniť, a vyberať odpudzovače kún na batérie, do zásuvky alebo do auta na základe tohto rozhodnutia.

Pachový odpudzovač kún

Pachový odpudzovač kún je v podstate vrecúško naplnené chlpy rôznych plemien psov, ktoré sú obohatené odpudivým zápachom a voskom, ktorý predlžuje ich účinnosť. Tento pachový odpudzovač kún môžete umiestniť pod kapotu vášho vozidla, na povalu alebo do pivnice vášho domu. Vďaka citlivému čuchu kún vytvára toto aromatické vrecko účinnú ochrannú bariéru, ktorá kuny odháňa.

Porovnanie výhod

Pachový odpudzovač kún je výhodný svojou flexibilitou a veľkosťou. Je možné ho umiestniť takmer kamkoľvek, čo nie je možné u ultrazvukového odpudzovača. Má však nevýhodu v tom, že je potrebné ho pravidelne vymieňať, pretože jeho účinnosť trvá 3 až 6 mesiacov. Na druhú stranu, ultrazvukový odpudzovač pracuje nepretržite, okrem potreby výmeny batérií pri modeloch na batérie. Ďalšou výhodou je jeho účinnosť, ktorá vás chráni pred malými hlodavcami, ako sú myši, až po väčšie hlodavce ako potkany, a dokonca aj pred cicavcami, ako sú kuny.

Veríme, že tento stručný článok vám poskytol základný prehľad o dostupných druhoch odpudzovačov a ich hlavných výhodách a nevýhodách. Mal by vám uľahčiť výber odpudzovača, pokiaľ práve hľadáte ten správny.

SÚVISIACE PRODUKTY

Potrebujete poradiť alebo objednať?