Aký je najlepší domček pre mačky

Každá mačka vyhľadáva k odpočinku pokojné a tiché miesto, kde nebude nikým a ničím rušená. Z toho dôvodu je potrebné mačičke zaobstarať domček, v ktorom bude mať svoj osobný priestor pre kvalitný spánok. Každá mačka však žije v troche v iných podmienkach a má iné potreby. Ako teda vybrať ten najlepší domček práve pre toho svojho maznáčika?
Aký je najlepší domček pre mačky

Prečo je dôležitý domček pre mačky?

Pre naozaj kvalitný spánok potrebujú mať mačky pocit istoty, bezpečia a taktiež dostatočné teplo. Spánku si naši mačacie kamaráti doprajú naozaj hojne, a to až 18 hodín denne. Vhodné miesto pre odpočinok a spánok je teda jedným z najdôležitejších doplnkov, ktoré by ste mali svojmu maznáčikovi zaobstarať.

Ako vybrať vhodný domček pre mačku

Mačky milujú úkryty, ale zároveň majú rady dostatočný prehľad o svojom okolí. Podľa toho sú tiež vyrábané najrôznejšie domčeky a pelechy pre mačky. Niektoré sú vhodné skôr do viacerých vykurovaných interiérov a iné využijete vonku na záhrade alebo balkóne. Mačací domček by ste preto mali vyberať podľa toho, do akých priestorov ho potrebujete umiestniť. Ďalej by ste mali zohľadniť povahu svojej mačky, teda či je skôr samotárska a rada si niekam zalezie alebo radšej pozoruje okolie. Ďalšími aspektmi pri výbere domčeka pre mačky je samozrejme veľkosť, tvar a materiál. Aj napriek tomu, že sa mačka dokáže vojsť aj do tých najmenších škvír, domček pre mačky by mal poskytovať dostatok miesta na otočenie, pretiahnutie, vstávanie a ležanie. Veľkosť domčeka pre mačky sa preto vždy odvíja od toho, aké veľkého maznáčika máte.

 

 

Aké existujú typy odpočívadiel pre mačky?

Medzi domčeky pre mačky môžeme zaradiť pelechy pre mačky, iglu a kukane pre mačky alebo búdy pre mačky. Na aké účely sa tieto jednotlivé typy domčekov pre mačky najlepšie hodia?

  • Otvorený pelech – je klasický pelech pre mačku, väčšinou v látkovom prevedení. Pelech pre mačky je vhodný predovšetkým do dobre vykurovaných interiérov. V nevykurovaných priestoroch by v ňom mačičke bola naozaj zima. Výborný je tiež závesný pelech pre mačky, ktorý môžete zavesiť na okno alebo na kúrenie, aby sa mačička mohla v pelechu pekne vyhrievať. Tento typ pelechu je tiež veľmi vhodný pre mačky, ktoré milujú sledovanie diania v domácnosti.
  • Iglu alebo kukaň pre mačku – jedná sa o pelech, v ktorom je mačička chránená zo všetkých strán. Kukaň pre mačku zaisťuje ochranu proti chladu, prievanu, ale aj hluku. Iglu alebo kukaň pre mačku je výborným variantom do chladnejších interiérov.
  • Kombinácia domčeka a škrabadla - pokiaľ chcete svojej mačičke poskytnúť nielen zázemie pre odpočinok, ale aj priestor pre zábavu, môžete siahnuť po kombinácii mačacieho domčeka a škrabadla, ktoré mačky potrebujú pre starostlivosť o svoje pazúriky.
  • Domček pre mačku – vyberať môžete látkový domček pre mačky, ktorý je vhodný iba do domácnosti alebo naopak vonkajší domček pre mačku. Vonkajší domček pre mačky môžete umiestniť na záhradu, terasu alebo na balkón. Vonkajšia búda pre mačky býva vyrobená najčastejšie z dreva. Pokiaľ potrebujete domček pre mačky na zimu, potom odporúčame vybrať zateplený domček pre mačku alebo domček pre mačku vyrobený z EKO plastu.

Ktorý domček bude najlepší pre potreby tej Vašej mačky, iste viete práve vy. Tak hurá na výber :)

 
SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?