6 dôvodov prečo si zaobstarať infražiarič na terasu

Ak ste niekedy snívali o tom, ako si vychutnať čerstvý vzduch a teplý nápoj na terase aj v chladnejšom počasí, infračervené ohrievače môžu byť tou správnou voľbou. Tieto moderné žiariče a lampy sa stali obľúbeným doplnkom pre terasy, a to nielen v súkromných domoch, ale aj v reštauráciách a kaviarňach. Prečo sú tak populárne a čo by ste mali vedieť pri ich výbere? To sa dozviete v našom sprievodcovi.

infrazaric-na-terasu_02

1. Rýchly a cielený zdroj tepla

Infračervené ohrievače majú jedinečnú schopnosť rýchlo a cielene zahriať okolitý priestor. Vďaka nim sa nemusíte trápiť čakaním na teplo, ako pri tradičných ohrievačoch. Namiesto toho môžete okamžite začať užívať teplé a pohodlné prostredie vašej terasy. Môžete si preto užívať prostredie vašej terasy na jeseň aj v zime. 

2. Energetická účinnosť a ekologickosť

Infračervené ohrievače sú energeticky efektívne a neprodukujú žiadne škodlivé emisie, čo je skvelé ako pre životné prostredie, tak pre vašu peňaženku. Vďaka nim môžete vytvoriť teplé prostredie bez zbytočného plytvania energiou.

3. Predlžovanie sezóny na terase

Vďaka infračerveným ohrievačom môžete predĺžiť sezónu pre vonkajšiu relaxáciu. Užívajte si terasu aj v chladnejších mesiacoch a nechajte sa hriať príjemným teplom.

4. Výber ohrievača pre vašu terasu

Ak sa rozhodnete investovať do infračerveného ohrievača, mali by ste vziať do úvahy niekoľko dôležitých faktorov.

  • Výkon: Veľkosť a výkon ohrievača by mali zodpovedať veľkosti vašej terasy a vašim potrebám ohľadom teploty. Pamätajte, že 1 kW výkonu je vhodný na plochu okolo 10 m². Tiež však záleží od typu ohrievača, či je to stojacia infralampa, alebo infražiarič na stenu. 

  • Montáž a umiestnenie: Zvážte, kam ohrievač umiestnite. Môže to byť na stenu, strop alebo stojan. Dôležité je zaistiť efektívne rozptyľovanie tepla na celú terasu. Infralampy je vhodné rozmiestniť do priestoru terasy, v reštauráciách sa dávajú do blízkosti posedenia. Infražiariče na stenu je vhodné umiestniť tak, aby mali čo najväčší rozptyl tepla a dobrý dosah. 

  • Ovládanie a technické možnosti: Mnoho ohrievačov ponúka rôzne ovládacie funkcie, vrátane diaľkových ovládačov, časovačov a termostatov. Vyberte model, ktorý vám uľahčí nastavenie teploty na Vami požadovanú a optimálnu. 

  • Cena a rozpočet: Určite si, aký máte rozpočet, a zvážte jeho funkcie. Cena ohrievača závisí od jeho výbavy. Platí všeobecné pravidlo, čím viac funkcií, tým vyššia cena, zvoľte si preto funkcie, ktoré by infražiarič mal rozhodne obsahovať a ktoré pre Vás nie sú dôležité.

5. Údržba a kontrola

Aby váš infračervený ohrievač fungoval bez problémov, je dôležité vykonávať pravidelnú údržbu. Čistenie povrchu, odstránenie prachu a kontrola stavu žiaroviek sú nevyhnutné. Nezabudnite na údržbu pred a po sezóne, aby ste mohli svoju terasu vždy rýchlo vykurovať.

6. Výhody infračervených ohrievačov na terase

Dôležité je zdôrazniť výhody infračervených ohrievačov. Tieto ohrievače prinášajú rýchle a cielené vykurovanie, čo zvyšuje pohodlie a komfort na terase. To môže prilákať viac hostí do vašej reštaurácie alebo vám umožniť tráviť viac času vonku. Tiež majú minimálnu ekologickú stopu, pretože nevytvárajú žiadne emisie, ktoré vznikajú pri spaľovaní napríklad dreva. 

Výber infračerveného ohrievača pre terasu môže byť kľúčovým krokom k vytvoreniu príjemného a pohodlného vonkajšieho prostredia. Správne zvolený ohrievač vám umožní vychutnať si terasu po celý rok a urobiť z nej skutočný raj na relaxáciu. Buďte pripravení na teplé a pohodlné chvíle vonku vďaka infračerveným ohrievačom!

SÚVISIACE PRODUKTY

Potrebujete poradiť alebo objednať?