Prepravný box pre psa: Ako vybrať vhodný do lietadla?

Prepravky pre psov určené pre letecké cestovanie musia spĺňať niekoľko kritérií, aby zabezpečili bezpečnosť a pohodlie vášho psa počas letu. Tieto požiadavky sa môžu líšiť v závislosti od leteckej spoločnosti a krajiny, a preto je vždy nevyhnutné preveriť konkrétne pravidlá daného dopravcu.

blog-prepravni-box-pre-psy

Certifikácia prepravky pre psa môže byť dôležitá na zaistenie kvality a bezpečnosti. Niektoré letecké spoločnosti môžu vyžadovať certifikáciu, ktorá potvrdzuje, že prepravný box pre psa spĺňa špecifické normy a požiadavky. Najčastejšie je požadovaná certifikácia od Medzinárodného leteckého dopravcu pre zvieratá (IATA - International Air Transport Association). Táto organizácia stanovuje štandardy pre prepravné boxy pre zvieratá , ktoré sú uznávané leteckými spoločnosťami po celom svete. Tieto pravidlá sa týkajú rozmerov, materiálu, ventilácie, zamykacieho mechanizmu, bezpečnosti a ďalších faktorov. Je dôležité kontrolovať aktuálnu verziu týchto noriem na oficiálnych webových stránkach Medzinárodného leteckého dopravcu pre zvieratá (IATA), pretože sa môžu čas od času meniť a vyvíjať.

Tu sú niektoré zo všeobecných noriem a odporúčaní týkajúcich sa prepravky pre psa:

  1. Rozmery: Prepravný box pre psa by mal byť dostatočne priestranný, aby umožnil zvieraťu postaviť sa, otočiť sa a ľahnúť si pohodlne. Normy IATA obvykle stanovujú minimálne rozmery prepravky v závislosti od veľkosti zvieraťa.
  2. Materiál: Prepravný box pre psa by mal byť vyrobený z pevného a odolného materiálu, ktorý vydrží nárazy a zostane v poriadku počas manipulácie počas letu.
  3. Ventilácia: Prepravka by mala mať dostatočnú ventiláciu prostredníctvom ventilačných otvorov alebo mriežok, aby zabezpečila prietok čerstvého vzduchu.
  4. Zamykací mechanizmus: Prepravný box by mal byť vybavený bezpečnostným zamykacím mechanizmom, ktorý bráni zvieraťu v úniku.
  5. Vodotesnosť: Prepravka by mala byť odolná voči unikaniu tekutín, aby sa zabránilo nepríjemnostiam v priebehu letu.
  6. Sprievodné informácie: Prepravný box by mal obsahovať identifikačné údaje majiteľa zvieraťa a základné informácie o zvierati, ako je meno, plemeno, vek a zdravotný stav.
  7. Pohodlie: Prepravka by mala byť vybavená pohodlným povrchom alebo podložkou, ktorá poskytne zvieraťu komfort.
  8. Značenie: Prepravka by mala byť jasne označená nálepkou "Live Animal" a šípkami, ktoré ukazujú správnu orientáciu prepravky.
  9. Napájanie a misky: Prepravný box by mal obsahovať misky na vodu a jedlo, ktoré sú ľahko dostupné pre zviera.
  10. Prepravky pre špecifické druhy: Pre rôzne druhy zvierat, vrátane psov, mačiek, vtákov a exotických zvierat, existujú špecifické normy a odporúčania.

 Je kľúčové brať do úvahy aktuálne normy IATA a špecifické požiadavky leteckej spoločnosti, s ktorou plánujete cestovať. Normy IATA sa môžu líšiť v závislosti od dopravcu a typu letu, a preto je nevyhnutné preveriť všetky podrobnosti pred cestou so svojim zvieraťom.

SÚVISIACE PRODUKTY

Potrebujete poradiť alebo objednať?