🚛 ZÁSIELKY VÁM EXPRESNE ODOŠLEME AJ VO SVIATOČNÉ DNI. TAK NEVÁHAJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Ako vybrať najlepší drvič na ovocie

Máte ovocný sad alebo malú vinicu a chcete si ušetriť prácu a predovšetkým čas pri spracovaní ovocia? Hrozno, jablká aj ďalšie ovocie je potrebné pred ich lisovanie alebo muštovanie najprv nadrviť, a práve s týmto Vám pomôže drvič ovocia. Ako taký drvič na ovocie funguje a podľa čoho vybrať ten najlepší drvič ovocia?
Ako vybrať najlepší drvič na ovocie

Ako funguje drvič na ovocie?

Drvič na ovocie je veľmi jednoduché, ale zároveň šikovné zariadenie. S jeho pomocou už nebudete musieť zdĺhavo drviť ovocie ručne. Ovocie len jednoducho nasypete do násypky počas chvíľky máte hotovo. Ako ale taký drvič na ovocie funguje? Jedná sa v podstate o nádobu, najčastejšie vyrobenú z nerezu, ktorá sa smerom dole zužuje a na jej dne sú umiestnené valce, ktoré proti sebe rotujú a drvia ovocie. Valce sa môžu otáčať pomocou kľuky, vŕtačky alebo motora. Pod toto zariadenie je potrebné umiestniť nádobu, do ktorej bude drvina padať. Týmto spôsobom drvič ovocia pekne postrapatí a vytvorí tak ideálny základ pre následné lisovanie alebo muštovanie.

 

Ako vybrať drvič na ovocie?

Existuje mnoho druhov šrotovníkov na ovocie, ako teda vybrať ten, ktorý Vám bude najviac vyhovovať? Jedným zo základných parametrov je určite materiál. Drvič ovocia môže byť vyrobený z dreva, plechu, plastu alebo nerezu. Pokiaľ chcete, aby sa Vám drvič ľahko umýval a tiež dlho vydržal, rozhodne odporúčame zaobstarať si ten posledný variant, teda drvič ovocia z nerezu. Dôležitá otázka, ktorú si pri výbere drviča musíte položiť, je aké množstvo ovocia plánujete drviť.

  • Ručný drvič na ovocie - je ideálny, ak máte pár ovocných stromov alebo malý domáci vinohrad. Ručný drvič ovocia za Vás zastane veľa práce, ušetrí hromadu času a pritom do neho nemusíte investovať desaťtisíce. Ako sa hovorí, je to veľa muziky, za málo peňazí. Keďže ale ovocie budete drviť ručne páčkou, je tento drvič ovocia vhodný na spracovanie menšieho počtu ovocia.
  • Elektronický drvič ovocia – po počiatočnej nemalej investícii za Vás elektrický drvič ovocia zastane všetku prácu. Tento drvič ovocia sa však pohybuje v celkom vysokej cenovej relácii, a preto sa oplatí predovšetkým tým, ktorí potrebujú spracovať naozaj veľké objemy ovocia.

Plánujete drviť hrozno, jablká, hrušky alebo iné ovocie? Ak sa chystáte na lisovanie hrozna, budete potrebovať mlynček na hrozno, ktorý je vybavený špeciálnymi valcami vhodnými práve na stláčanie vínnej révy. Na drvenie tvrdšieho ovocia ako sú jablká, hrušky a pod. je nutné použiť valce s hrotmi. Za nás môžeme odporučiť drvič ovocia 2v1, pri ktorom si môžete ľubovoľne meniť valce vhodné na drvenie hrozna a valce s hrotmi prispôsobené na drvenie jabĺk. Pri zvolení tohto typu drviča nemôžete pri výbere urobiť chybu.

Veríme, že tohtoročná sezóna zberu ovocia bude s drvičom hračka a prajeme dobrú chuť pri ochutnávaní lahodného domáceho muštu alebo pálenky.

 
SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?