Ako na kuny v aute

Každý, kto mal tú česť s kunou v motore, by iste mohol rozprávať, čo všetko kuna v aute dokáže napáchať. Rozhryzené hadičky, gumové tesnenia, káble, v tých horších prípadoch sa auto dokonca nedá naštartovať a musíte navštíviť autoservis, kde necháte tisíce korún. Čo však proti kunám do auta zaobstarať, aby sa do motora už nevrátili?
kuna v aute

Čo kuna v motore hľadá?

Predovšetkým na jeseň av zime kuna v aute hľadá teplo a prístrešie, ktorému sa jej vo vyhriatom motore dostáva požehnane. Kuna však okrem prístrešia hľadá aj niečo na jedenie, a tak rozhryzie na čo príde. Ideálnou ochranou proti kunám je dobre zabezpečená garáž, do ktorej sa kuna skrátka nedostane. Pokiaľ však takúto možnosť nemáte, nezostáva iná možnosť, než kuny udržať čo najďalej od Vášho auta.

Čo použiť proti kunám do auta?

Kuna je veľmi múdre a prispôsobivé zviera, a na všelijaké babské rady, ako použitie ľudských vlasov, mačacích či psích chlpov si časom zvykne, avšak za skúšku to určite stojí. Zaručenejším trikom, ako sa zbaviť kuny v aute, je použiť ultrazvukový odpudzovač kún do auta.

Ako ultrazvukový odpudzovač kún do auta funguje?

Plašička kún do auta vydáva pre kuny veľmi nepríjemné ultrazvukové signály, ktoré sa v motorovom priestore vozidla krásne šíria, a tak kuna auto za krátku dobu opúšťa. Aby si však táto múdra šelma na plašič kún do motora nezvykla, musí mať naprogramovanú automatickú zmenu kmitočtu.

 

Ako odpudzovač kún do auta umiestniť

Pred vložením plašiča kún do motora odporúčame motor dobre umyť, aby ste odstránili pachové stopy, ktorými si kuna značkuje svoje teritórium. Potom plašič na ochranu auta vložte ideálne na vrchol motorového priestoru nad nádobou na kvapalinu ostrekovačov. Plašič podľa typu napájania buď zapnite na batérie alebo napojte na autobatériu v aute.

odpuzovac kun do auta

Veríme, že odpudzovač kún do auta Váš problém vyrieši a budete mať od tohto mazaného škodcu pokoj. Prajeme veľa šťastia!


SÚVISIACI TOVAR

Potrebujete poradiť alebo objednať?