🚛 ZÁSIELKY VÁM EXPRESNE ODOŠLEME AJ VO SVIATOČNÉ DNI. TAK NEVÁHAJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Aké vybrať prípravky proti klieštikovcom u sliepok

Objavili ste klieštikovce u sliepok a potrebujete sa ich čo najrýchlejšie zbaviť? Potom ste tu úplne správne! Pripravili sme pre Vás tie najúčinnejšie prípravky proti klieštikovcom, vďaka ktorým nebudú mať klieštikovci u sliepok šancu. Pre každého, kto hľadá spôsob, ako sa čo najrýchlejšie zbaviť klieštikovcov, vždy odporúčame použiť prostriedky, ktorými zahubíte všetky parazity schované sa v kuríne a zároveň sprej alebo postrek na klieštikovce určený priamo na sliepky. Tak si poďme ukázať, ako na klieštikovce v štyroch jednoduchých krokoch.
Muňky u sleiepok

1. Krok – dôkladná likvidácia klieštikovcov v celom kuríne

Aby klieštikovci u sliepok naozaj nemali šancu, odporúčame vybrať jeden z prípravkov uvedených nižšie, podľa veľkosti vášho kurína. Potom všetku hydinu vyveďte z kurína a kurín dôkladne vyčistite. Všetky nižšie zmienené prípravky proti klieštikovcom je potrebné zriediť podľa návodu, potom týmto koncentrátom starostlivo vystriekať celý kurín a nechať ho dostatočne vyvetrať.

 

2. Krok – použiť postrek na sliepky proti klieštikovcom

Klieštikovci sa môžu ukrývať aj v perí sliepok, preto odporúčame zároveň aplikovať sprej na klieštikovce, ktorý sa aplikuje priamo na kožu hydiny. Tento postrek na sliepky proti klieštikovcom funguje okamžite po použití ako odpudzovač všetkých roztočov. Postrek na klieštikovce navyše chráni sliepky dlhodobo pred ďalším napadnutím parazitmi. Nemusíte sa báť, že by tento sprej na klieštikovce sliepkam akokoľvek ublížil. Prírodná účinná látka obsiahnutá v tomto repelente nie je prijímaná do krvného obehu a teda sa nedostane ani do vajec. Účinné repelenty proti klieštikovcom sú uvedené v prehľade nižšie a vyberajte ich vždy podľa veľkosti Vášho chovu.

 

3. Krok – opakovanie aplikácie

Hoci sa môže zdať, že už máte vyhrané, celú dezinfekciu kurína odporúčame po cca 5-8 dňoch zopakovať. Klieštikovec kurí totiž znáša vajíčka v rôznych škvírach a úkrytoch a aj keď ste dospelé čmelíky u sliepok zahubili, tak ukryté vajíčka sa vyvíjajú ďalej. Práve asi po týždni sa začnú títo jedinci liahnuť a dospievať a pokiaľ ich nevyhubíte skôr, než sa začnú rozmnožovať a znášať ďalšie vajíčka, môžete skončiť v začarovanom kruhu. Celú aplikáciu preto odporúčame jednoducho zopakovať a budete mať po probléme.

4. Krok – nezabudnite na prevenciu

Aj keď ste sa všetkých klieštikovcov u sliepok úspešne zbavili, nezabúdajte na prevenciu. Stačí aby u vás dosadol napríklad holub napadnutý týmito parazitmi a máte na problém zarobené nanovo. Celý kurín preto udržujte v čistote a ako prevencia je účinná kremelina proti klieštikovcom. Jedná sa o čisto prírodný prášok, ktorý Vašim sliepkam neublíži a môžete pokojne konzumovať ďalej ich vajcia. Tento kremenitý prášok narúša ochrannú povrchovú vrstvu tela parazitov, a teda akonáhle sa nejaký slepačí parazit v kuríne objaví, tak ihneď uhynie a nedôjde k jeho premnoženiu.

 

Dúfame, že ste sa dozvedeli všetky dôležité informácie, ako sa zbaviť klieštikovcov u sliepok a veríme, že s touto účinnou kombináciou prípravkov budete mať od čmelíkov u sliepok pokoj. Prajeme veľa úspechov.

 
SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?