Ako sa zbaviť myší? Pomôže pasca či jed!

Počujete predovšetkým po nociach škrabavé alebo chrumkajúce zvuky, alebo ste dokonca našli nahryznuté potraviny a malé čierne bobky? Potom sa k vám najskôr nasťahovali myši. Predovšetkým v zimnom období to nie je nič neobvyklé. Stačí malá dierka a myš si nájde cestu za teplom a potravou. Ako sa ale myšou v dome čo najrýchlejšie zbaviť?
Jed na myši

Odhalenie všetkých miest, kde sa myši ukrývajú

Najprv skúste zistiť, kde všade sa myši pohybujú a ukrývajú. Najčastejšie to budú malé tmavé priestory a úkryty v podkroví, v pivnici, v stropných podhľadoch, v stene alebo za nábytkom. Čím viac úkrytov odhalíte, tým máte väčšiu šancu, že sa všetkých myší v dome zbavíte. Akonáhle všetky tieto úkryty odhalíte, môžete tam nastražiť pascu na myši alebo jed na myši.

Je účinnejší pasca alebo jed na myši?

Či bude lepšie použiť pascu na myši alebo jed na myši nemôžeme jednoznačne povedať. Záleží na každom, ktorý spôsob pre neho bude prijateľnejší a ktorému dá prednosť. Oba dva princípy, ako sa zbaviť myší v dome, sú však veľmi účinné.

  • Pasca na myši – pasca na myši alebo pasca na myši je tým najstarším a stále veľmi účinným spôsobom, ako sa zbaviť myší v dome. V dnešnej dobe si však môžete vybrať z veľkého množstva druhov pascičiek na myši. Klasická pastička na myši určite nie je pre nikoho novinkou. Túto pastičku nastražíte pomocou pružiny a čakáte, až sa myš dotkne návnady, tým dôjde k spusteniu mechanizmu a k silnému sklapnutiu pasce. Pozor však dávajte pri odpratávaní myšou, pretože môžu byť prenášačmi mnohých ochorení. Ak ste pre humánnejšie spôsoby a nechcete myšiam ublížiť, iba ich odchytiť, bude pre Vás lepšou voľbou živolovná pasca na myši. Túto pascu je však potrebné často kontrolovať, aby sa myš po odchyte netrápila.
  • Jed na myši - jed na myši je druhým tradičným a veľmi účinným spôsobom, ako sa zbaviť myší. Pokiaľ však máte v domácnosti deti alebo domácich miláčikov, rozhodne neodporúčame používať otrávené zrno, ktoré môže myš roznášať, a tým ohroziť ostatných obyvateľov domu. Pokiaľ teda hľadáte bezpečnejší spôsob, ako sa zbaviť myšou pomocou jedu na myši, odporúčame jed na myši vo forme sáčkov umiestnených v deratizačných staničkách. Tento jed funguje s oneskorením, a preto budete musieť pár dní počkať, ale výsledok stojí za to. Myši sú totiž veľmi múdre a keď nájdu novú nástrahu, pošlú najprv prieskumníka. Pár dní vyčkajú, a keď sa mu nič nestane, vrhnú sa na túto nástrahu aj ostatní. Počas pár dní sa však u myší postupne prejavia následky požitia jedu. Myš začne mať viac zriedenú krv, dostáva smäd, a tak sa najčastejšie vydáva hľadať von zdroj vody. Do domu sa už nestihne vrátiť, a tak nebudete mať ani starosti s jej odpratávaním.

Pasca alebo jed na mysi

Najdôležitejšia je prevencia

Akonáhle sa myšou v dome zbavíte, či už pomocou pasce na myši alebo jedu na myši, zamerajte sa na to, aby sa k Vám už žiadne ďalšie myši nedostali. Skúste naješ všetky štrbiny, ktorými by sa myš mohla do domu dostať a utesnite ju pomocou betónu, sadry alebo iného materiálu, ktorý myš nerozkúša. Všetko, čo by myšiam mohlo chutiť, uchovávajte v pevne uzatvárateľných nádobách.


SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?