Ako na potkanov pomocou odchytovej pasce

Potkany sú rozhodne nevítanými návštevníkmi našich domovov. Okrem toho, že sú nepríjemní na pohľad, tak ich nebezpečnosť spočíva predovšetkým v tom, že sú prenášačmi najrôznejších ochorení. Základným pravidlom v boji proti potkanom je začať včas, aby sa potkany nestihli rozšíriť. Nemajte však obavy, poradíme Vám, ako si s potkanmi ľahko poradiť! Pomocou odchytovej pasce na potkany sa Vám ich podarí behom pár dní odchytiť a budete mať po probléme.
Ako na potkanov pomocou odchytovej pasce I

Prečo práve odchytová pasca na potkany?

Odchyt potkanov pomocou pasce alebo sklopca na potkany je veľmi obľúbeným spôsobom, ako sa zbaviť potkanov. Odchytovú pascu na potkany totiž môžete použiť úplne všade, či už doma, na sklade, v chalupe, v pivnici, v kuríne alebo napríklad v kanalizácii. Pasca na potkany vyrobená z pozinkovaného drôtu totiž odolá všetkým podmienkam a nepodlieha korózii, takže ju budete môcť používať opakovane, pokojne po niekoľko rokov. Ďalšou nesmiernou výhodou je, že túto pascu na potkany a krysy môžete bez starostí použiť, aj keď chováte domácich miláčikov, pretože tento sklopec žiadnemu živému tvorovi neublíži.

Ako vybrať pascu na potkany?

Pokiaľ doma ešte žiadnu pascu na potkany nemáte, prvým krokom bude rozhodne jej výber. Pasca na potkany by mala byť dlhá minimálne 30 cm, ak chcete využiť pascu obojstrannú, potom by sa jej dĺžka mala pohybovať okolo 60 cm. Zaobstarať si však môžete pokojne aj sklopec väčší, ktorý bude univerzálnejší, pretože do neho budete môcť chytiť potkany, krysy, ale aj lasičky alebo kuny. Vždy záleží na tom, do akých veľkých priestorov potrebujete pascu umiestniť. Viac o výbere pasce na potkany sa môžete dočítať v článku, ako vybrať najlepšiu pascu na potkany.

 

Kam pascu na potkanov umiestniť?

Najväčšiu pravdepodobnosť odchytu budete mať na mieste, kadiaľ potkany často prechádzajú alebo kde ste zaznamenali ich stopy či trus. Dôležité je z tohto miesta odstrániť všetky pochutiny, ktoré by mohli potkanov odlákať od pasce. Sklopec na potkany pred umiestnením dobre umyte vodou, aby z neho nešiel cítiť ľudský zápach, vďaka ktorému by sa potkani mohli pasce vyhýbať.

Akú použiť návnadu do pasce na potkany?

Ako lákadlo pre rýchlejší odchyt potkana odporúčame umiestniť do pasce návnadu. Ako najlepšia návnada na potkany sa osvedčil kúsok syra, slaniny, granule s intenzívnou chuťou a vôňou rýb alebo môžete využiť špeciálnu tekutú aromatickú návnadu, ktorú stačí postriekať kúsok suchého chleba.

 


Ako nastražiť pascu na potkany?

Nastraženie malej pasce na potkanov zvládnete hravo behom chvíľky. Ako presne sa sklopec na potkanov nastražuje, sa môžete pozrieť na videu nižšie.

Za ako dlho môžete očakávať, že sa potkan odchytí?

Odchyt potkana môže trvať od pár hodín až po pár dní. Záleží, ako veľmi bude potkan hladný, ako ho zaujme návnada a tiež, či je pasca umiestnená na správnom mieste. Pascu na potkany však v každom prípade kontrolujte 2-3x denne, aby ste si overili, či sa už potkana nepodarilo odchytiť. Potkan by v klietke rozhodne nemal byť uväznený dlhšie, než je nutné.

past na potkany

Veríme však, že odchytová pasca Vás skôr či neskôr zbaví všetkých potkanov a budete mať od nich kľud. Tak lovu zdar!


SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?