Škrabadlo pre mačku: Ako vybrať to pravé?

Škrabadlo pre mačky je nepochybne neoddeliteľnou súčasťou každej domácnosti, kde sa mačky vyskytujú. Dnešný trh nám ponúka široké spektrum mačacích škrabadiel, a práve v tejto pestrosti ponuky sa môžeme strácať pri výbere toho najvhodnejšieho. Ak sa ocitáte v situácii, kedy hľadáte to pravé škrabadlo pre Vašu mačku a neviete, podľa čoho sa rozhodnúť, potom ste na správnom mieste. V tomto článku sa dozviete, čo je dôležité zvážiť, aby mačacie škrabadlo splnilo Vaše očakávania a naplnilo potreby vášho mačacieho kamaráta. 
jak_vybrat_skrabadlo_pro_kocku

Kapacita miesta

Jedným z kľúčových faktorov pri výbere škrabadla sú naše priestorové možnosti. Škrabadlo pre mačky sa vyrába v rôznych veľkostiach od malých odpočívadiel až po škrabadlá xxl. Odporúčame vybrať vhodné miesto ešte predtým, ako si škrabadlo pre mačky prinesiete domov. Pozícia škrabadla by mala poskytnúť mačke dobrý výhľad tak, aby z vyvýšeného miesta mohla pozorovať okolité dianie.

Počet mačiek

Počet našich štvornohých maznáčikov, je taktiež veľmi dôležitý pri výbere toho správneho škrabadla. Ak máte viac ako jednu mačku, vyberte veľké škrabadlo pre mačky, ktoré ponúkajú viac lôžok. Škrabadlo pre mačky s jedným pelechom by mohlo spôsobiť nevítané boje medzi vašimi miláčikmi a vytvoriť nepohodu v celej domácnosti.

Návrh bez názvu (12)

 

Veľkosť, váha a vek mačky

Každé škrabadlo pre mačky by malo ponúknuť informáciu, do akej váhy mačky sa odporúča. Ak ste majitelia veľkých mačiek, vyberajte z robustných a stabilných škrabadiel, alebo využite rohové škrabadlo pre mačky. Malé škrabadlo pre mačky a odpočívadlo pre mačky, ocenia najmä neobratné mačiatka a tiež staršie mačky, pre ktoré je škrabadlo pre veľké mačky už problematické na užívanie. Pre menšie a stredné mačky so záľubou výšok je vhodné moderné škrabadlo pre mačky. Jedná sa o škrabadlo na stenu, ktoré sa stáva viac a viac populárnym. Nástennú sadu si môžete individuálne rozvrhnúť podľa priestorových možností, pričom obvykle ponúka niekoľko stúpačiek, stĺpikov na škrabanie a mäkučký pelech. Táto alternatíva klasického škrabadla je priestorovo úsporná, vkusná a trendy.

vek-kocek-do-textu

Naplnenie potrieb a predstáv

Na záver si položme otázku čo od škrabadla očakávame a zamyslime sa nad preferenciami a správaním našej mačky. Trávi Vaša mačka prevažnú časť dňa vonku, alebo je trvalo iba v byte? Má škrabadlo pre mačku plniť iba funkciu pelechu alebo potrebujeme škrabadlo s veľkou sisalovou plochou na škrabanie pazúrikov a hernými prvkami na rozverné hranie?

Pevne verím, že po prečítaní tohto krátkeho článku a zodpovedaní na kľúčové otázky, ste zase o krok bližšie k tomu, aby ste pre Vašu mačku vybrali to najlepšie škrabadlo pre mačky pod mačacím slnkom. Pokiaľ si neviete rady s výberom vhodného škrabadla pre mačky, neváhajte nás kontaktovať a my Vám radi pomôžeme vybrať to najlepšie škrabadlo a odpočívadlo pre mačky pre Vaše potreby.


SÚVISIACI TOVAR

Potrebujete poradiť alebo objednať?