S infralampou k zdravému vývoju mláďat

Pri chove a odchove zvierat je kľúčové zaistiť optimálne podmienky, ktoré podporujú ich zdravie, rast a vývoj. Zabezpečenie stabilnej teploty patrí medzi tie najdôležitejšie faktory, s ktorými sa pri chove a odchove mláďat stretávame. Infralampy a infražiariče sa stali tým najviac spoľahlivým a efektívnym zdrojom tepla. Tieto špeciálne žiariče využívajú infračervené žiarenie a prinášajú mnoho výhod pri vytváraní ideálneho prostredia pre chované zvieratá. V tomto článku sa pozrieme na to, ako môžu infralampy a infražiariče pomôcť pri chove a odchove zvierat.

sele-3

Hlavné benefity infralámp a infražiaričov pri chove a odchove mláďat

Regulácia teploty

Infralampy a infražiariče umožňujú jednoduchú reguláciu teploty vo vyhrievacích zónach mláďat. Zaisťujú stabilné a príjemné prostredie, ktoré je nevyhnutné pre ich správny rast a vývoj.

 

 

Podpora rastu a vývoja

Infračervené žiarenie preniká hlbšie do tela zvierat, vďaka tomu dochádza k výžive buniek, väčšiemu prekrveniu a urýchleniu rastu. Infračervené žiarenie tiež stimuluje imunitný systém, čo napomáha zvýšiť ich odolnosť voči chorobám.

Energetická efektivita

Infražiariče a infralampy sú známe pre svoju energetickú efektivitu v porovnaní s inými spôsobmi ohrevu. Infračerveného žiarenia je priamo zamerané na ohrev zvierat a okolitého priestoru. Vďaka tomu minimalizujú straty tepla a spotrebu energie, čo je nielen ekonomicky výhodné, ale aj šetrné k životnému prostrediu.

INFRA LAMPA KURATA

Infralampa alebo infražiarič? Čo vybrať pre svoj chov?

Pri výbere sa riadime najmä veľkosťou svojho chovu, všeobecne je pre menšie chovy doporučovaná infralampa, pre väčšie a veľké chovy infražiarič. Infralampa pre hydinu, prasiatka a iné mláďatá v drobných chovoch môže nahradiť umelú kvočnu. V tejto lampe je zabudovaná výhrevná žiarovka žiariaca infračervené svetlo. Pokiaľ je náš chov väčšej veľkosti, je pre nás vhodnejší infražiarič, ktorý je schopný vyhrievať od 200 ks kurčiat a viac. Výhrevná žiarovka je v tomto zariadení úzka trubica, ktorá vydáva infračervené žiarenie. Podľa našich potrieb môžeme do nášho chovu vybrať nástenný infražiarič, stropný infražiarič alebo prenosný infražiarič.

Infražiariče v chovateľstve zaujali významné miesto a ich obľuba medzi chovateľmi stále rastie. Pokiaľ chcete zabezpečiť teplo pre svoje mláďatá, podporiť ich v ich raste a celkovo prispieť k zlepšeniu životných podmienok vo svojom chove, budú pre Vás tou pravou voľbou. Vzhľadom k ich energetickej efektivite predstavujú skvelú investíciu s rýchlou návratnosťou.


SÚVISIACI TOVAR

Potrebujete poradiť alebo objednať?