Bazénik pre psy alebo ako na kúpanie psa

Väčšina domácich miláčikov si vodu užíva rovnako ako ich majitelia a niektoré rodiny dokonca rady zdieľajú vodné radovánky so svojimi miláčikmi. Avšak nie je úplne rozumné ponechať psa alebo iného domáceho miláčika skočiť do bazéna, ktorý máte na záhrade. V tomto článku sa pozrieme na to, ako ochladiť psíka a vytvoriť bezpečné a zábavné prostredie - bazén pre psov. Zameriame sa na to, ako minimalizovať riziká a ako si čo najviac vychutnať čas strávený pri bazéne so svojimi miláčikmi. Nechajte sa od nás inšpirovať a načerpajte nejaké tipy na bazénik pre psov.

bazen_pre_psov_uvodni_agron_V2

Je vhodné, aby pes plával v bazéne s chlórovanou vodou?

Hoci pravidelne využívate na osvieženie bazén vo svojej záhrade, je dôležité zvážiť, či je na kúpanie psov tiež vhodný. Chlórová voda môže dráždiť citlivé oči či uši vášho psa a spolu s podráždením sú chlórové tablety toxické. Uistite sa, že pri kúpaní psov nepoužívate žiadne chemikálie, ako je chlór. Psí bazén nepotrebuje pridanie týchto látok.

Skladací bazénik a na čo brať ohľad?

Bazén pre psy je vhodný pre psy malého až stredného vzrastu. Pred nákupom bazéna nezabudnite dôkladne zmerať svojho psa, aby sa mu presun do bazéna az neho pohodlne daril. Psie bazény by mali byť odolné voči poškriabaniu, mať protišmykové dno a steny vystužené MDF-doskami. Špeciálny plastový povrch psieho bazéna by mal byť odolný voči škrabancom, vďaka čomu môže bazénik pre psov vydržať dlhšie.

Bazény pre psov sú ideálne pre psy menšieho až stredného vzrastu. Pred zakúpením bazéna odporúčame vášho psa zmerať, aby mu pobyt v bazéne prinášal pohodlie. Bazény určené pre psy by mali byť odolné voči poškriabaniu, mať povrch s protišmykovou úpravou a steny vystužené MDF-doskami. Špeciálny plastový povrch bazéna by mal byť navrhnutý tak, aby odolával škrabancom. Psí bazénik tak vďaka tomu môže vydržať o niečo dlhšie.

Bazény pre psy a ich benefity:

  • Fyzická aktivita: vynikajúce cvičenie pre psov, ktoré posilňuje ich svaly a kĺby bez preťažovania.
  • Ochladenie psa: Bazény pre psa možnosť ochladiť sa počas horúcich letných dní, čo je najmä dôležité pre psy s hustou srsťou.
  • Zabavenie a stimulácia: hranie vo vode poskytujú psom mentálnu stimuláciu a zábavu, čo napomáha zabaviť ich myseľ a znížiť úzkosť.
  • Rehabilitácia: Skladacie bazény môžu byť použité na rehabilitáciu psov po zranení alebo chirurgickom zákroku, pretože voda poskytuje mierny odpor a podporuje pohyb.
  • Sociálne interakcie: Bazény môžu byť miestom pre sociálnu interakciu medzi psami a ich majiteľmi alebo inými psami, čo posilňuje puto medzi nimi.
  • Zlepšenie zdravia kože a srsti: Pravidelné kúpanie vo vode môže pomôcť odstrániť nečistoty a alergény z kože a srsti psov, čo môže viesť k zlepšeniu zdravia kože a lesku srsti.

pes_bazenok_agron

Prvá pomoc pri prehriatí

  • odpočinok na tienistom a chladnom mieste
  • zabezpečenie cirkulácie vzduchu
  • vlhký uterák na chladenie labiek, vnútorných strán stehien a brucha
  • voda k pití (ne studená), nalejte vlažnou vodu do misky pro vašeho psa

V závere je dôležité uviesť, že bazény pre psov nie sú len prostriedkom na fyzickú aktivitu a zábavu, ale tiež slúžia ako efektívny prostriedok na ochladenie vášho chlpáča počas horúcich letných dní. Investícia do bazéna pre psov je nielen radostným zážitkom pre vášho psíka, ale aj kľúčovým prvkom starostlivosti o jeho zdravie a pohodu. Bazénik pre psov predstavuje skvelý doplnok pre váš dom a záhradu, poskytujúci nielen jednoduché osvieženie, ale aj možnosť na využitie fyzioterapie pre psov. Pomocou bazénu môžete prehĺbiť svoj vzťah so svojim psíkom, zaistiť mu potrebnú fyzickú aktivitu a zároveň mu poskytnúť príjemné a bezpečné prostredie na kúpanie a zábavu.

 
SÚVISIACI TOVAR

Potrebujete poradiť alebo objednať?