Ako na mravce v skleníku

Strávili ste niekoľko hodín v skleníku, aby ste si vypestovali vlastnú chutnú zeleninu a teraz sa Vám do neho nasťahovali mravce? Potom je potrebné sa proti mravcom vyzbrojiť a nájsť čo najskôr účinný prostriedok, ako sa zbaviť mravcov v skleníku, ale aj na záhrade.
Ako na mravce v skleníku 1

Prečo mravce v skleníku škodia?

Mravce ako taký sú veľmi užitočný a pracovitý hmyz. Mravce prevzdušňujú pôdu, a pretože robia iba malinké chodbičky, tak nepoškodzujú korienky rastlín. Mravce navyše pomáhajú udržiavať čistotu a odstraňujú tlejúce zvyšky ostatného hmyzu. Prečo teda hľadáme spôsoby, ako sa zbaviť mravcov v skleníku a ako na mravce? Mravce na záhrade a v skleníku škodia predovšetkým tým, že roznášajú vošky, s ktorými žijú v symbióze. Mravce totiž majú radi sladkú chuť, ktorú vošky produkujú, tzv. medovicu. Mravce si preto vždy vyberú rastlinu, na ktorej by sa dali vošky pekne správať, a tam si ich nosia, kŕmia ich a starajú sa o ne. Našim rastlinkám teda neškodia ani tak mravce ako vošky ktoré si mravce veľmi rozmaznávajú. Teplé a vlhké prostredie, kde majú dostatok potravy je však pre mravce ideálne, a tak sa počas chvíľky v skleníku zabýva a premnoží.

Ako sa zbaviť mravcov v skleníku

Existuje množstvo nepresvedčivých trikov, ako sa zbaviť mravcov v skleníku. Babské rady však väčšinou nezaberajú a žiadna silná chémia nie je proti mravcom v skleníku vhodná, aby nedošlo k znehodnoteniu zeleniny. 100% prírodnou látkou, ktorá rastlinám neublíži, a pritom je proti mravcom veľmi účinná, je kremelina na mravce. BIO kremelina pôsobí proti mravcom tak, že akonáhle s ňou mravec príde do styku kremelina mravce dehydruje a po nejakom čase ho doslova vysuší. Nemusíte sa pritom báť, že by mohla kremelina zelenine a prípadne Vám po jej konzumácii ublížiť. Je to čisto prírodný produkt, ktorý sa využíva aj v potravinárskom priemysle.
Křemelina na mravence

Ako vyhubiť mravce na záhrade

Mravce sa do skleníka presťahujú zo záhrady, a preto je dobré vyhubiť mravce aj na záhrade okolo skleníka. Môžete využiť opäť kremelinu, pretože jej veľkou výhodou je, že nestráca účinok ani po daždi. Ďalšou možnosťou je použiť nejaký postrek alebo sprej na mravce vhodný na ničenie mravcov na záhrade. Tieto prípravky majú spravidla okamžitý účinok a môžete ich aplikovať na všetky úkryty a cestičky odkiaľ k Vám mravce prichádzajú. Veríme, že sa týmito účinnými prostriedkami už u Vás mravce v skleníku nebudú mať šancu.

 
SÚVISIACI TOVAR

 

Potrebujete poradiť alebo objednať?